Košarka

ŠOK U NBA - ŠAMPION PAO NA DOPING TESTU: Još jedan u nizu skandala, čeka ga ozbiljna suspenzija!

Autor Nikola Lalović

Tristan Tompson ide na dugu pauzu zbog nedozvoljenih sredstava koje je koristio.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

NBA liga je suspendovala iskusnog krilnog centra Klivlend Kavalirsa Tristana Tompsona na 25 utakmica zato što je pao na antidoping testu. Tompson je pao na hormon rasta ibutamoren i na "SARM LGD 4033", supstancu koju inače koriste bodibilderi i dizači tegova kako bi uvećali mišićnu masu.

Iskusnom 32-godišnjem košarkašu nije izrečena nikakva novčana kazna, a suspenzija mu teče od duela sa Milvoki Baksima koji je na programu u srijedu,. Ove sezone je Kanađanin prosječno bilježio 3,7 poena uz 3,9 skokova u 12 minuta prosječno na terenu tako da neće previše nedostajati ekipi i moći će Kavsi da ga odmijene u rotaciji.

Zapravo ga je Klivend draftovao kao četvrtog pika na draftu 2011. godine, a sa ovim timom je 2016. uspio da osvoji NBA prsten. Nakon devet sezona u Kavalirsima igrao je za Boston, Sakramento, Indijanu, Čikago i Los Anđeles Lejkerse, ali se nije dugo zadržao.

U poslednje vrijeme se mnogo više priča o skandalima u vezi sa njegovim ljubavnim životom, vezama, u vezi sa djecom i alimentacijom, a sada je ponovo u centru pažnje iz pogrešnih razloga.