Počivaj u miru!

NIJE ME BRIGA, HTIO SAM DA UŽIVAM U ŽIVOTU! Ove Dejanove riječi sada peku: Manje para, ali da živimo ljepše

Autor Dušan Ninković

Dejan Milojević ostaće upamćen po osmijehu i nevjerovatnoj ljubavi prema životu, a tako nešto se sve ređe viđa.

Izvor: Youtube/Pojacalo/printscreen

Legendarni srpski košarkaš i košarkaški trener Dejan Milojević, posljednjih godina pomoćnik u Golden Stejtu, preminuo je od posljedica srčanog udara. Tužne vijesti iz SAD stigle su u Srbiju, a čitava košarkaška planeta oprašta se od bivšeg asa Partizana, snažnog krilnog centra širokog osmijeha i vedrog duha.

O tome koliko je pozitivne energije Dejan Milojević nosio za sobom i koliko je volio život - u košarci i van nje - govori i njegovo gostovanje u jednoj emisiji prije nekoliko godina. Tom prilikom Milojević je objašnjavao kako je kroz karijeru klubove birao tako da njegova porodica lijepo živi u gradovima u koje se seli, čak i kad je to značilo manje novca ili lošiju priliku za napredovanje u igračkom smislu.

"Ja sam otišao u Valensiju da bih... Prvo, volim da igram, igrao bih više. Drugo, tamo je bio Vule Avdalović. Ljepši život! Moja porodica je živjela ljepše, mi smo živjeli ljepše, iako smo zaradili manje para i karijera mi je vjerovatno... Kad odeš u CSKA iz CSKA ideš u ne znam gdje, a ja iz Valensije odem u Galatasaraj. ali meni je i Galatasaraj bio super, isto divan grad. Ja sam opet birao da živim lijepo. Ja sam sad u San Francisku, nisam... To možda, ne možda nego ne treba tako da gradite karijeru, ali mene nije bilo briga jer mi imamo jedan život i mi treba da gledamo da što više uživamo u svim aspektima života. Ja sam ubijeđen da ti nećeš raditi dobro posao ako nisi zadovoljan svojim životom van košarke", ispričao je prije nekoliko godina u podkastu "Pojačalo" Dejan Milojević.

Milojević je tokom igračkih dana stvorio impresivnu biografiju, u kojoj se posebno izdvaja jedna od najdominantijih partija igrača sa ovih prostora. Stekao je ogromno poštovanje među saigračima i rivalima poput Vladimira Štimca, navijačima svojih i protivničkih timova, a i među neutralnom košarkaškom publikom koja se divila njegovoj snazi.