ŠTETA...

NIŠTA OD DUELA JOKIĆA I EMBIDA? A ČEKAMO GODINU DANA... Povreda napravila problem, ovo su loše vijesti!

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić i ostali starteri Denvera će gotovo sigurno propustiti meč sa Filadelfijom.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

U noći između utorka i srijede na programu je dugo iščekivani meč Filadelfija i Denvera (1.30), ali po svemu sudeći taj meč neće opravdati očekivanja. Denver je saopštio da je praktično njihova čitava prva petorka pod znakom pitanja za utakmicu, pa tako najvjerovatnije nećemo vidjeti ni Nikolu Jokića na parketu.

Nagetsi su saopštili da Nikola Jokić ima problem sa lijevim kukom, Majkl Porter Džunior sa lijevim kolenom, Eron Gordon sa petom, Džamal Marej sa upalom mišića potkoljenice, dok Kentavijusa-Koldvela Poupa muči vrat. Dakle, vrlo vjerovatno je da će neki od njih propustiti putovanje u Filadelfiju, a na kraju krajeva čak ne bi bilo iznenađenje da trener Majkl Maloun odmori svu petoricu kako ne bi rizikovali ozbiljniju povredu.

Ovo bi ujedno moglo da znači i da nećemo vidjeti toliko očekivani duel Jokića i Embida, a poslednji put sastali su se još prije godinu dana kada je Filadelfija slavila - i mnogi misle da je taj meč odlučio da Kamerunac dobije MVP priznanje. Nakon toga nije došao na meč u Denveru, gdje već tradicionalno godinama ne dolazi.

Podsetimo, Džoel Embid takođe ima problema sa povredama ove sezone što bi moglo da utiče na njegovu MVP kandidaturu pošto ako propusti još deset utakmica, automatski će biti diskvalifikovan za tu trku.