AUUU

VILDOZA MORA DA PLATI ZBOG DOLASKA U ZVEZDU! Stigla presuda - Argentinac PREKRŠIO ugovor!

Autor Nemanja Stanojčić

Luka Vildoza moraće da plati Baskoniji milion eura kao odštetu zbog dolaska u Zvezdu.

Izvor: Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

Luka Vildoza moraće da plati Baskoniji zbog dolaska u Crvenu zvezdu! Godinu dana posle potpisa za crveno-bijele sud je donio presudu i argentinski košarkaš moraće da izdvoji milion eura kao kompenzaciju! Važno je istaći da cijeli slučaj nema veze sa srpskim klubom, već direktno sa odnosom između igrača i španskog kluba.

Prema posebnim pravilima koje važe u španskoj košarci Baskonija, kao poslednji klub za koji je Vildoza igrao prije odlaska, ima neku vrstu "prava preče kupovine". Zbog odluke Argentinca da potpiše za Zvezdu klub je pokrenuo postupak pred sudom i tražio je isplatu od dva miliona eura, ali je sud spomenutu cifru spustio na milion. Prema pisanju "Eurohoopsa" obje strane će uložiti žalbu na presudu, klub traži pun iznos, a Vildoza i njegovi advokati smatraju da je klauzula protivpravna.

Oni tvrde da je Luka prekršio ugovor koji je potpisao u ljeto 2021. godine kada je otišao u NBA ligu. "Sve je jasno. Potpisao je ugovor pod određenim uslovima, ne možeš samo da odustaneš od toga, zato što nisi zainteresovan i da odbiješ da platiš dva miliona eura", rekao je predsjednik Baskijaca Hose Antonio Kereheta prošle sezone.

Vildoza je posle sezone u Zvezdi ljetos prešao u Panatinaikos i navodno tamo zarađuje 1,8 miliona eura po sezoni, za trogodišnji ugovor sa grčkim timom. Taman kada je počeo da pronalazi pravu formu Luka je doživeo tešku povredu, u pitanju je meniskus lijevog kolena i zbog toga je morao na operaciju. Spekuliše se da bi zbog toga mogao i da završi sezonu, ali će sve zavisiti od perioda rehabilitacije.