Majstor!

O JOKIĆEVOM POTEZU PRIČA CIJELI SVIJET - OVO SAMO ON MOŽE! Nikola preko cijelog terena pogodio tačno gdje treba!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Nikola Jokić novim spektakularnim dodavanjem šokirao ljubitelje NBA lige.

Izvor: Twitter/NBA/printscreen

Najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić nije uspio da odvede Denver Nagetse do nove pobjede, ali se o njemu priča i kada tim iz Kolorada gubi! Juta je bila bolja od aktuelnih šampiona najjače košarkaške lige na svijetu, a meč je i pored toga obeležio srpski centar - fenomenalnom asistencijom već na samom početku meča!

Jokić je u prvom minutu utakmice bacio najbolji pas na meču! Asistirao je Majklu Porteru džunioru koji je fantastično istrčao kontru i postigao prve poene na meču, ali... Lako je njemu bilo da se upiše u strelce kada ga je Nikola "spojio" sa košem. Centar Denvera je ispod svog koša uhvatio defanzivni skok nakon promašaj Jute, a zatim bez mnogo oklijevanja bacio pas preko cijelog terena.

Vremena za razmišljanje stvarno nije bilo mnogo - Jokić je praktično u istoj sekundi uhvatio loptu i poslao je dijagonalno preko cijelog terena, u ruke svom saigraču koji je na spavanju uhvatio odbranu protivničkog tima. Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, Nikola Jokić završio je meč sa 27 poena, 11 skokova i šest asistencija, a Denver nije mogao da nadoknadi veliki zaostatak koji se pojavio već tokom prve četvrtine. Aktuelni šampioni NBA lige zbog toga su tek treći u Zapadnoj konferenciji, a pomalo neočekivano ispred njih se nalaze Minesota i Oklahoma, timovi koji nisu planirani za najviši plasman.