Zasluženo

PAO REKORD NBA LIGE, OVAKAV UGOVOR NIJE VIĐEN U ISTORIJI: Niko nije potpisao ovako nešto!

Autor Nikola Lalović

Erik Spolstra na još jedan način pomjera granice u NBA ligi.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Erik Spolstra pomjera granice NBA lige! Iako je već 27 godina u Majami Hitu sada je oborio rekord NBA lige kada je potpisao novi ugovor sa franšizom sa Floride. On će inkasirati 120.000.000 dolara i to nije najveći ugovor u istoriji lige, ali je zato dužina saradnje nikad viđena. 

Pet Rajli i uprava kluba toliko vjeruju Spolstri da su mu dali osmogodišni ugovor! Spolstra 1997. godine došao u Majami i počeo je kao neko ko u skauting službi gleda snimke, a zatim je postao video koordinator, pa asistent i na kraju ga je Pet Rajli postavio na upražnjeno mjesto glavnog trenera 2008. godine. 

Sada je već 15 godina glavni trener Hita, osvojio je dvije titule dok je u timu imao Lebrona Džejmsa, Dvejna Vejda i Krisa Boša, a od tada je nekoliko puta timove koji su uglavnom bili daleko od pozicije favorita uspijevao da dogura daleko u plejofu. 

Ovim ugovorom će oboriti rekord NBA po trajanju potpisane saradnje jednog trenera sa NBA timom, a biće drugi najplaćeniji stručnjak iza Grega Popoviča koga San Antonio Sparsi plaćaju 19.000.000 dolara po sezoni.