Košarka

OGLASILA SE ADMIRALBET ABA LIGA NAKON SUĐENJA U CRNOGORSKOM DERBIJU

Autor Balša Janković

Danas je Admiralbet ABA liga u saopštenju istakla da je sudija u ovoj situaciji postupio ispravno.

foto: Nebojsa Parausic
Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Dan nakon utakmice Budućnost Volija i Mornara u 15. kolu Admiralbet ABA lige, koju su, između ostalog, obilježile sporne sudijske odluke, oglasili su se iz regionalnog takmičenja.

Budućnost je sinoć nakon produžetka savladala Mornar, a četiri sekunde prije kraja regularnog dijela dogodio se jedan sporan momenat. Pri vođstvu Barana 86:85, Vladimir Mihailović je iznudio faul. Potom je pogodio prvo bacanje, drugo promašio, a Markus Veders pokušao da šutem sa svoje polovine donese pobjedu gostima. Mihailović je uletio u njega, očigledno ga faulirao, a sudija Ernad Karović podigao stisnutu pesnicu, što je znak za prekršaj. Na zaprepašćenje Barana nije, međutim, dunuo u pištaljku, već je pokazao da je regularni tok meča završen.

"Kako bi se razjasnile situacije koje su se desile u završnim trenucima utakmice između Budućnosti i Mornara, Admiralbet ABA liga želi da obavijesti javnost o ocjenama odluka prema zvnaičnim košarkaškim pravilima FIBA. Sekundu prije kraja četvrte četvrtine dogodila se situacija, gdje je igrač Mornara, Markus Veders šutirao za tri poena, a košarkaš Budućnosti Vladimir Mihailović, licem okrenut prema rivalu i pravilnog odbrambenog stava skače visoko u granicama svog položaja. Igrač sa loptom, Veders, je svojim potezom unaprijed stvorio kontakt sa Mihailovićem. Sudije su pravilno procijenile situaciju, jer ništa nisu dosudile", objašnjeno je.

Možda ce vas zanimati