Košarka

BUDUĆNOST VODILA 15 RALZLIKE I IZGUBILA OD KLUŽA

Autor Balša Janković

Novi poraz košarkaša Budućnosti Voli u “Morači” – ekipa Andreja Žakelja izgubila je večeras pred svojim navijačima od Kluža 79:77, u 13. kolu Evrokupa.

budućnost voli košarka andrej žakelj
Izvor: Risto Bozovic/© MN press, all rights reserved

Po ko zna koji put ove sezone, košarkaši Budućnost Volija su nestali sa terena poslije visokog vođstva, izgubili u „Morači” od Kluža 79:77, iako su više puta imali dvocifrenu prednost, pa im mjesto u osmini finala Evrokupa izmiče.

Podgoričani su odigrali jedno od boljih poluvremena u sezoni, ali to nije bilo dovoljno da se savlada ekipa iz Rumunije.

Kluž je, međutim, 2. poluvrijeme otvorio sa 11 vezanih poena, prišao na 45:42 i nagovijestio neizvjesnu borbu. Srećom, Žakeljev tim je imao spreman odgovor. Kenan Kamenjaš je na drugom debiju u dresu „plavih” pokrenuo seriju 14:4, kojom su se domaći vratili na sigurnih 13 razlike (59:46) u 29. minutu.

Nije odustajao Kluž, polako je topio zaostatak, da bi nakon trojke sa skoro 10 metara bivšeg igrača Podgoričana Denisa Silija izjednačio.

Potom su Rumuni došli do plus četiri minut prije kraja, a onda je pogotkom za tri vratio neizvjesnost Brendon Pol.

Amerikanac je međutim sve pokvario u sljedeća dva napada, kada njegovi šutevi za tri poena nisu došli ni do obruča.

I pored toga, Budućnost je imala šansu, Popović je pogodio trojku za 77:79, ali je nakon izgubljene lopte Kluža, Mekinli Rajt ponovo bio neprecizan.