Košarka

JOKIĆ KAŽE "MENI NIJE BOŽIĆ", A DONČIĆ? Evo kako je Luka reagovao na čestitku posle DOMINACIJE! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Luka Dončić raspoložen nakon maestralne partije čestitao i Božić.

Izvor: YouTube/ESPN/Screenshot

Luka Dončić je zablistao prethodne noći u NBA ligi i gotovo je samostalno pobedio drim-tim Finiksa (128:114), pošto je postigao čak 50 poena. Uz to, imao je je i 15 asistencija, šest skokova, četiri ukradene lopte i tri blokade, što je jedna od najboljih partija u ikada na Božić, tako da je posle utakmice u Finiksu - dok su mu navijači zviždali - stao pred kamere i nasmejano govorio pošto je "prebacio" 10.000 poena u NBA ligi.

Na kraju razgovora, novinar koji ga je intervjuisao mu je poželeo "Srećan Božić", na šta je Luka Dončić reagovao sa osmehom i pridružio se svima tako što je i sam čestitao veliki verski praznik koji i sam obeležava i po gregorijanskom kalendaru. Tako ovoga puta novinari nisu imali "kiks" kao prošle godine sa Jokićem, koji prethodne noći posle sjajnog meča nije ni govorio za medije, dok su ga napadali.

Luka Dončić čestita Božić
Izvor: Youtube/ESPN

"Nije moj Božić, ali srećan vama Božić!", kulturno je tada odgovorio Nikola Jokić, koji je sa svojim saigračima obeželio praznik tako što su organizovali "porodičnu žurku" na kojoj su svi bili maskirani.

Što se tiče Dončića, slovenački košarkaš je i na Instagramu čestitao svim vernicima srećne božićne praznike, a kao što znamo dolazi iz mešovitog braka Slovenke i Srbina. Najverovatnije je da su se u Lukinom domu, kao i kod mnogih na ovim prostorima, slavila dva Božića - prvo po gregorijanskom, pa po julijanskom kalendaru. Njegova majka Mirjam Poterbin je inače Slovenka i negovala je tradiciju kod kuće i mnogi spekulišu da je Luka baš zbog nje izabrao da igra za zemlju u kojoj je rođen, dok je otac Saša Dončić rođen u Sloveniji, ali je poreklom sa Kosova i Metohije.

Izvor: Profimedia

Iako ne igra za Srbiju, Luka ne krije da je i te kako povezan sa zemljom iz koje je njegov otac, pa je čak zbog toga često kritikovan i u Sloveniji. Tako se pre nekoliko meseci posebno digla prašina kada je Dončić na jednoj zabavi slavio sa podignuta tri prsta.

Podsetimo, Lukina majka Mirjam Poterbin i Saša su odavno razvedeni, a poznato je da je "novostvarena baka" bila u vezi sa biznismenom Borisom Požegom koga je Dončić tužio zbog problema sa sopstvenim brendom.

Ovako izgleda Mirjam Poterbin, inače nekadašnja manekenka:

BONUS VIDEO: