Košarka

PARTIZAN RAZBIJEN U HRVATSKOJ! Crno-bijeli PREGAŽENI, ali to nije najveći PROBLEM za Željka!

Autor Balša Janković

Partizan je doživio četiri poraza u 13 kola ABA lige i prednost domaćeg terena, odnosno prvo mjesto trenutno je gotovo pa nemoguća misija.

Izvor: ABA League j.t.d./Dragana Stejepanović

Košarkaši Partizana doživjeli su četvrti poraz u ABA ligi, pošto su u meču 13. kola izgubili u Zadru rezultatom 84:68 (20:13, 27:21, 16:16, 21:18).

Zadrani su zabilježili sedmu pobjedu.

Vukčević je postigao 16 poena, Ledej 11, a Doužer 10 poena u timu Partizana.

Kod domaćina, Božić je bio na ivici tripl-dabla pošto je imao 26 poena, uz devet skokova i devet asistencija. Poen manje je postigao Drežnjak, a 15 poena je poistigao Ramljak.

Domaći tim je od starta igrao sjajno, za razliku od crno-bijelih koji kao da nisu stigli na meč.

Željko Obradović je već posle minut i po zatražio prvi tajm-aut, ali ni to nije pomoglo crno-bijelima.

Zadar je ubrzo stekao dvocifrenu prednost i držao je sve do sredine treće četvrtine, kada je Partizan uspio da se približi na šest poena minusa. Imali su crno-bijeli tri napada da dodatno smanje zaostatak, ali nisu uspjeli.

Zadar je u nastavku utakmice digao prednost na 20-tak poena i rutinski priveo meč kraju.

No, poraz nije jedina loša vijest za crno-bijele. Sredinom poslednje četvrtine u razmaku od dva minuta zbog povreda su van terena izneti Pi-Džej Doužer i Alen Smailagić. Prvi se okliznuo za reklamu i uhvatio za koljeno, dok je drugi nezgodno doskočio na nogu protivnika i potom se uhvatio za zglob.

 Partizan je tako vezao dva poraza, posle onog u Madridu od Reala, a u četvrtak igra bitnu utakmicu u Evroligi protiv Virtusa.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt