DETALJI

ZAŠTO JE POLICIJA TUKLA GROBARE U ŠPANIJI? Valensija se oglasila usred noći: "Nekulturno ponašanje navijača Partizana"

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan je pobijedio Valensiju, a jedan od detalja o kom se posebno priča je sukob policije i navijača crno-bijelih na tribinama.

Izvor: Twitter/screenshot/DepCOPEValencia

Partizan je pobijedio Valensiju u Evroligi i nastavio je pobjednički niz. Dok su igrači na parketu završavali posao na tribinama je došlo do sukoba između pristalica crno-bijelih i španske policije. Nikome nije bilo jasno šta se tačno dogodilo i zbog čega je došlo do haosa.

Zbog svega toga oglasila se hitno i Valensija. Usred noći osvanulo je saopštenje zbog nemilih događaja na tribinama. "Želimo da se izvinimo našim navijačima, posebno onima koji su bili u blizini sektora 218 zbog svega što su uradili navijači Partizana. Oni su okupirali mjesta koja nisu bila njihova i pokazali su nekulturno ponašanje koijm su primorali predstavnike bezbjednosti da reaguju i da presele naše navijače. Klub će uraditi sve kako se ovako nešto nikada više ne ponovi", navodi se u saopštenju.

Navijači domaćeg tima oglasili su se i u komentarima, neki od njih su pisali da su "ljudi sa djecom otišli kući zbog toga" i krivili su klub što nije bolje obezbijedio taj sektor. "Nije bilo bezbjedno, morao sam da odem sa djetetom", napisao je jedan od navijača. Neki su pisali i da su mjere bezbjednosti i kontrole na ulazima bile užasne. "Trebalo bi da vas bude sramota, platio sam kartu i nisam mogao da gledam meč, isto se desilo i na meču protiv Žalgirisa prošle sezone, ništa niste naučili."

Partizan nastavlja špansku turneju, pošto ima još jedno gostovanje. Iz Valensije ide u Madrid gdje će u četvrtak igrati protiv Reala. "Čestitao bih svojim igračima i želim da se zahvalim navijačima koji nas prate gdje god da igramo", rekao je Željko Obradović posle meča.