Košarka

JOKIĆ IMA 129 KILOGRAMA, A OKREĆE SE KAO BALERINA: Potez sezone NBA šampiona - svi u ŠOKU zbog poteza Nikolinog saigrača

Autor Mladen Šolak

Košarka je prelep sport kad je igra Nikola Jokić.

Izvor: twitter.com/nuggets

Denver Nagetsi zaigrali su spektakularnu, šampionsku košarku i u ubedljivoj pobedi protiv Bruklin Netsa gledali kako Nikola Jokić ispisuje istoriju NBA lige. Prvi košarkaš ikad koji je ostvario dvocifreni broj tripl-dabl utakmica u čak sedam "vezanih" sezona, plesao je na terenu - i to doslovno.

U jednoj od najlepših akcija Nagetsa ove sezone, Jokić je "povukao" kontranapad tako što je napravio okret na svojoj polovini terena. Posle te piruete košarkarša visokog 211 centimetra i teškog 129 kilograma, dodao je loptu do krila Majkla Portera Džuniora, a on je "spustio" u reket, do Erona Gordona, koji je snažno zakucao iza leđa - sa dve ruke.

"Šoutajm Nagetsi. Ovo je ludo", pisali su oduševljeni navijači u komentarima. "Pogledao sam ovaj klip 37 puta", "Evo zašto Nagetsi ne mogu da budu zaustavljeni", "Majkl Porter je pokazao da moće i da dodije", "Iznenađuje da je Porter dodao", takođe su objavljivali korisnici društvenih mreža, aludirajući na činjenicu da Porter češće u ovakvim situacijama ipak uputi loptu ka košu.

Uživajte u magiji NBA prvaka:

Naravno da to nije bilo sve od branioca titule, jer je apsolutno vredno pomena i zakucavanje Kristijana Brauna, koji je poleteo u jednom kontranapadu i ukucao loptu u obruč preko Armonija Bruksa. Bek Denvera rođen 2001. godine i visok 198 centimetara eksplodirao je pred reketom gostiju i učinio da dvorana "Bol arena" na nogama aplaudira tom njegovom potezu. Pogledajte zakucavanje:

Denver će u narednih 10 dana igrati protiv Oklahome i Dalasa kod kuće, pa će otići na seriju gostovanja Torontu, Bruklinu i Šarlotu, a onda će Amerika uživati na Božić po gregorijanskom kalendaru, kada će u Denver doći Golden Stejt Voriorsi. Primera radi, najjeftinija karta za taj praznični meč košta 105 dolara, dok će u nedelju u 3 ujutru prema vremenu u Srbiji u dvoranu na meč protiv Oklahome moći da se uđe za 32 dolara. Naravno, za ovakav šou Denvera zaista vredi dati novac.