OŠTRO

ERDOGAN MU UZEO DRŽAVLJANSTVO, SAD PLJUJE ATAMAN! Ucenili mu glavu na 500.000$, pa opleo po treneru: To je loš čovek!

Autor Milutin Vujičić

Enes Kanter bez dlake na jeziku o Erginu Atamanu.

Izvor: YouTube/screenshot

Turski košarkaš Enes Kanter skoro dve godine nije igrao u NBA ligi i pitanje je da li će se uopšte vraćati na parket, pa je tako u poslednje vreme poznatiji po političkim izjavama. Znamo da je odavno ostao bez državljanstva Turske, da je u prezime dodao Freedom (Sloboda), a sada je potvrdio da je njegova glava "ucenjena na 500 hiljada dolara", odnosno tu svotu će dobiti onaj ko pruži informacije koje će dovesti do njegovog hapšenja.

Međutim, nije mu sada samo neprijatelj turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, nego je "udario" i po najpoznatijem turskom treneru Erginu Atamanu za koga kaže da nikada ne bi igrao. To se nije promenilo ni kada je Ataman ovog leta preuzeo PAO, grčki klub koji Kanter simpatiše.

"Ataman je dobar trener, ali nije dobra osoba. Kada je Erdogan dolazio sada u Grčku, Ataman je bio jedan od prvih sa kojima se rukovao. Takođe, bio je selektor Turske i očajno je vodio reprezentaciju - kako sa trenerske, tako i sa ljudske strane. Tako da ne želim da igram za njega. Pokušao je više puta da me dovede, ali zbog njegovog karaktera nisam želeo da igram za njega", kazao je Enes Kanter za litvanski sajt "Basket Njuz".

Videćemo da li će ove informacije stići i do Atamana koji je poznat po "dugačkom jeziku", međutim da li uopšte želi da se upušta u prepirku usred sezone? Kanter je inače rođen u Cirihu, a igračku karijeru počeo je u Fenerbahčeu. Otišao je u NBA 2011. godine i tamo igrao za Jutu, Oklahomu, Njujork, Portland, Boston, pa opet Portland i Boston, koji mu je bio poslednji klub 2022.