Košarka

PARTIZAN I ZVEZDA GAZILI U EVROLIGI - ZATO SANJAMO 2 TIMA U DOIGRAVANJU!

Autor Nikola Lalović

Partizan i Crvena zvezda su sada skočili na tabeli Evrolige! Jedni su tamo gdje žele da budu, drugi su na dvije pobjede od doigravanja!

Izvor: MN Press

Partizan i Crvena zvezda su proslavili pobjede u Evroligi u 14. kolu! Crno-bijeli su putovali u Litvaniju i tamo su dobili Žalgiris 93:85, dok su crveno-bijeli sa 85:71 uspjeli da budu bolji od Albe. Sa duplom pobjedom za Srbiju pogled na tabelu Evrolige je ljepši! 

Naravno na samom vrhu je Real Madrida koji ima 12 pobjeda i jedan poraz i već sada je Real praktično siguran u Top 6, a u Top 6 je upravo ušao Partizan! Ispred crno-bijelih su Barselona sa 10-3, Virtus sa 9-4 i Monako i Baskonija sa 8-5, a crno-bijeli su sada šesti! Drže poziciju koja vodi direktno u plejof i pred duplo kolo koje će odigrati u Španiji naredne nedjelje su stigli tamo gdje je od početka sezone ambicija da budu. 

To šesto mjesto crno-bijeli dijele sa Makabijem koji je nakon pobjede nad Efesom stigao takođe do 8-6. To mjesto jure Olimpijakos i Valensija koji su na 7-6, a Efes je posle poraza od "Ponosa Izraela" udaljen sa 7-7. 

Panatinaikos, Fenebahče I Bajern imaju skor od šest pobjeda i sedam poraza, a onda na 14, mjestu dolazi Crvena zvezda. Tim Janisa Sferopulosa je skočio dva mjesta iznad Olimpije i Žalgirisa, a skroz na dnu su sa po dvije pobjede Asvel i Alba. Crveno-bijeli su sada na četiri mjesta od plej-ina, a gledano u pobjedama su na dvije pobjede od mjesta koje vodi u doigravanje.