Neće skoro

ZVEZDA BEZ BEKA DO KRAJA GODINE? Javio se i poručio: Hoću da se vratim, radim na tome, ali...

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda će još neko vrijeme biti bez svog pouzdanog beka i sjajnog defanzivca Adama Hange.

Izvor: MN Press

Branko Lazić se vratio na teren, ali Adama Hange nema i neće skoro biti na terenu. Crvena zvezda se u Evroligi muči defanzivno, a iskusni mađarski bek se sada oglasio povodom sve češćih pitanja kada će se vratiti na teren. Poslednji put na terenu je bio na meču protiv Budućnosti u ABA ligi i to samo četiri minuta, a muči ga koljeno.

"Uz dozvolu kluba, Hanga posjećuje svog ličnog doktora, da bi dobio drugo mišljenje o koljenu. U kontaktu smo sa njim, komuniciramo i sarađivaćemo tako da dođemo do najboljeg rješenja. Ne znamo kada će se vratiti. Naši doktori su sa njim i još osjeća bol u koljenu i vidjećemo kada će biti spremno", rekao je nakon te povrede trener Janis Sferopulos, a sada se oglasio i sam igrač.

On je istakao da je dobio mnogo poruka podrške, zahvalio se na njima, ali razočarao navijače. Nastavlja da se oporavlja, podijelio je sliku individualnog treninga, ali po svemu sudeći koljeno još nije kako treba. 

"Dobio sam mnogo poruka vezanih za moju povredu. Hvala svima vama. Osjećam se bolje svakog dana, ali i dalje nema jasnog datuma povratka. Radim izuzetno naporno da se to desi što je prije moguće", poručio je na svom instagram profilu Adam Hanga.

Izvor: hangaadamonline/instagram

On svakako neće biti u sastavu za meč Crvene zvezde sa Baskonijom u 13. kolu Evrolige, a takođe ga ne treba očekivati ni na duelu sa Megom u ponedeljak u okviru ABA lige. Zapravo je veliko pitanje da li je 2023. godina realna za povratak na teren ili ga možemo očekivati tek u januaru.