Košarka

JOKIĆ PIŠE ISTORIJU U NBA! Ovo NIKOME nije uspjelo više od 40 godina, a Nikola je to uradio dva puta za ČETIRI dana!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić upisao je drugi meč u karijeri u kom je imao tripld-dabl bez ijedne izgubljene lopte, nikome to u NBA ligi nije pošlo za rukom...

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Nikola Jokić dominira u NBA ligi. Pokazuje svima iz dana u dan zbog čega je najbolji košarkaš na svijetu. U porazu od Sakramenta (123:117) uspio je da uradi nešto što nikome nije pošlo za rukom u najjačoj ligi svijeta više od 40 godina. Imao je tripl-dabl učinak (36, 14as, 13sk) bez ijedne izgubljene lopte, u tome je uspio drugi put u razmaku od samo četiri dana!

Niko prije srpskog centra u NBA ligi nije uspio da upiše više od jedne utakmice sa tripl-dablom od preko 30 postignutih poena i sa nula izgubljenih lopti. Zvuči zaista nevjerovatno. Uz to je prestigao i Džejsona Kida po broju mečeva u kojima je bio dvocifren u tri kolone, a da nije izgubio loptu, do ovog duela obojica su imala po pet takvih mečeva, sada Nikola ima jedan više.

Ove sezone Jokić prosječno beleži 29 poena, 12,8 skokova i 9,8 asistencija po meču. Denver je trenutno treći na Zapadu (skor 14-7), ali još traži pravi ritam na gostovanjima gde ima skor 5-7. Džamal Marej vratio se za meč sa Hjustonom i ubacio 16 poena, a onda ga opet nije bilo na dva uzastopna gostovanja, protiv Finiksa i Sakramenta. Posle dva gostovanja u nizu u razmaku od 24 sata Nagetsi imaju tri dana odmora i onda ih čeka okršaj sa Klipersima u Los Anđelesu.

BONUS VIDEO: