Košarka

PORAZ BUDUĆNOSTI! CEDEVITA OLIMPIJA U POSLEDNJOJ SEKUNDI ODNIJELA POBJEDU!

Autor Milica Nikčević

Šokantan kraj utkmice i poraz Budućnosti niko nije očekivao jer su "plavo-bijeli" imali vođstvo tokom čitavog meča.

Kk Budućnost
Izvor: MONDO

Ekipa Budućnosti je večeras izgubila, pa je Cedevita Olimpija prva od ekipa u regionu koja je osvojila “Moraču” ove sezone.

Ljubljančani su do trijumfa stigli poenima Šona Džonsa uz faul na manje od sekund prije kraja - 82:81.

"Plavo-bijeli" su  u nekoliko navrata propustili šansu da izbjegnu uzbudljivu završnicu.

Budućnost je  mogla ranije da prelomi meč jer je sve do početka posljednjeg kvartala vodila i imala u nekoliko navrata i plus devet.

Na tridesetak sekundi prije kraja Budućnost je imala plus jedan (81:80) i napad, ali se Mekinli Rajt zapetljao, nije pogodio šut za dva, a Cedevita Olimpija je dobila priliku da pobijedi.

Budućnost je doživjela treći poraz, prvi u "Morači", i sada je na učinku 6-3.

U timu Cedevita Olimpije je 20 koševa imao Divejn Stjuart.

Trener Budućnosti Žakelj je istakao da je cilj da  igraju brže i agresivnije, da će se truditi uprkos manjku vremena da treniraju što više i igraju sve bolje!

,,Bilo bi zasluženo i da smo mi slavili, ali u posljednjih par minuta nismo igrali pametno. Koš koji smo primili na kraju može da se desi, ali prije toga smo imali šansu da osiguramo pobjedu - nismo je iskoristili. Dozvolili smo protivniku tri skoka u napadu, a to je za meč koji se rješava na jednu loptu nedopustivo", rekao je Žakelj.

Izvor: MN Press

Kako kaže Žakelj igrači su i dalje u grču u napadu i kada počnu da na pravi način igraju odbranu onda će biti lakše i na drugoj strani.

On dodaje da građenje koša, skok u napadu protivnika i neke individualne role protivnika koje nisu prepoznali su odlučili  utakmicu.

Možda ce vas zanimati