Košarka

BUDUĆNOST SLAVILA U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI!

Autor Balša Janković

Nakon produžetka Budućnost Voli savladala je ekipu Trenta 98:96

Kk Budućnost
Izvor: MONDO

Pobjeda Budućnosti na debiju Andreja Žakelja nakon četiri vezana poraza u Evrokupu.

Slovenački trener, Andrej Žakelj je u subotu preuzeo Budućnost Voli, imao malo vremena da ekipu pripremi za utakmicu protiv Trenta u 8. kolu Evrokupa, ali je i to bilo dovoljno da crnogorski šampion večeras prekine seriju od četiri poraza u ovom takmičenju i upiše važnu pobjedu pred dva vezana gostovanja, Gran Kanariji i Litkabelisu.

Susret u najvećoj crnogorsoj dvorani riješen je u produžetku, pošto je nakon 40 minuta igre rezultat bio izjednačen 85:85.

Plavi su loše otvorili meč, gosti su u prvoj dionici imali plus 11, ali izabranici Andreja Žakelja uspjeli da se vrate i do kraja prvog poluvremena smanjili zaostatak na 44:45.

U nastavku nijedna od ekipa nije uspjela da se odlijepi na dvocifrenu razliku, mada je Budućnost u većem dijelu drugog poluvremena morala i dalje da juri prednost Trenta.

U produžetku mnogo trojki na obje strane, Budućnost je imala plus pet na minut ipo da kraja 96:91 nakon. Uzvratio je Trento sa slobodnih bacanja, ali je Makundu zakucavanjem vratio prednost od pet razlike. Hab je nakon toga pogodio daleku trojku za 98:96, nakon čega je Žakelj zatražio tajm-aut. Nakon toga serija promašaja, imao je Trento dva slobodna bacanja za izjednačenje, oba je promašio Boldvin za pobjedu Budućnosti u Podgorici.

Najefikasniji kod Budućnosti bio je Makundu sa 23 poena i osam skokova. Rajt je utakmicu završio sa 22 poena.