Košarka

PAVIĆEVIĆ: POKUŠALI SMO DA SE SUPROTSTAVIMO KOLIKO SMO MOGLI

Autor Anja Rašović Izvor CdM

Pavićević ne gubi nadu

Izvor: MONDO

Trener Mornara Mihailo Pavićević rekao je da njegov tim neće klonuti duhom, već će se do kraja sezone boriti za opstanak u ABA ligi, piše CdM.

Barani su sinoć u Beogradu poraženi od Crvene zvezde 95:75 i ostali su na jednom trijumfu nakon osam kola u regionalnom takmičenju.

“Čestitam Zvezdi, pobjeda nije dolazila u pitanje. Pokušali smo da se suprotstavimo koliko smo mogli. Dominacija pod košem je bila evidentna, imali su 20 ofanzivnih skokova, ekipa su koja ima fenomenalnu spoljnu liniju, koja sve kažnjava. Moram da budem zadovoljan sa onim što smo prikazali, borili smo se u okviru mogućnosti, trudili se da utakmicu učinimo zanimljivom. Nismo u dobroj situaciji, ali ne padamo duhom, nego ćemo se boriti da izborimo status u ABA ligi”, rekao je Pavićević.

Novi igrač Tavijen Den Martin će prvi meč u dresu Mornara odigrati protiv Splita.

“Već smo napravili neke promjene, a biće ih još. Evidentno je da se neki problemi ponavljaju iz utakmice u utakmicu. U trku moramo da reagujemo, da eventualno nađemo neka rješenja pod košem, a još tražimo i na spoljnim pozicijama. U ovom trenutku nije lako naći dobrog igrača koji može da napravi prednost”, zaključio je Pavićević, prenosi portal CdM.

Mornar će već sjutra od 17 sati na parketu Bahčešehira odigrati posljednju utakmicu u FIBA Evropa kupu.

U nedjelju u “Topolici” slijedi mnogo važnija utakmica protiv Splita u ABA ligi.