Košarka

PLAVI VEČERAS PROTIV KOŠARKAŠA ULME

Autor Anja Rašović

Košarkaši Budućnost Volija igraće večeras četvrtu godinu zaredom protiv njemačkog Ulma utakmicu sedmog kola B grupe Eurokupa.

Izvor: MONDO/Anja Rašović

Biće to šesti duel dvije ekipe, i Budućnost ima blagu prednost, s obzirom da su do sada slavili tri puta, međutim popularni "Vrabci" su uzeli pobjede u zadnja dva duela.

Posebno se ističe duel prošle godine u eliminacionoj fazi u kojem su košarkaši Budućnosti imali ubjedljivu prednost nakon 10 minuta, pa i na poluvrjeme, da bi u trećoj dionici primili 26 a dali svega devet poena, što ih je kasnije koštalo pobjede.

Tada je "narandžasti" dres nosio Brendon Pol, koji je bio jedan od najboljih u tom trijmufu, ali je od ove godine član "plavo-bijelog" tabora.

Ekipa Ulma, koja je i osvojila prvi put Bundesligu u svojoj istoriji prošle sezone, je dosta promjenila roster u odnosu na prošlu sezonu, ali reklo bi se da je skauting tim iz rodnog grada Alberta Ajnštajna odradio posao kako treba. Trevijon Vilijams i Matijas Dakota su pokazali instant doprinos, a dres Ulma od prošle godine nosi i najveći španski talenat Huan Njunjez.

Podgoričani nakon otkaza Petra Mijovića i dalje nemaju prvog trenera, pa ekipu sa klupe vodi pomoćnik Vlado Todorović.

Budućnost, nakon šest odigranih mečeva, ima skor od dvije pobjede i četiri poraza, a na tri meča van dvorane Morača nije uspjela da slavi.

Njemački predstavnik upisao je četiri trijumfa, od kojih sva tri pred svojim navijačima.

Duel u Ulmu počeće u 19 sati i 30 minuta.