Košarka

BUDUĆNOST ISPUSTILA POBJEDU: ARIS NADOKNADIO 16 RAZLIKE I SLAVIO U ,,MORAČI'' !

Autor Balša Janković

Budućnost Voli - Aris 63:65, treći poraz u nizu crnogorskog šampiona u Evrokupu

Izvor: MONDO/Anja Rašović

Nakon dva vezana poraza u Evrokupu, stigao je i treći, prvi u ,,Morači'' ove sezone.

Početak utakmice nije najavljivao neizvjesnu završnicu i poraz crnogorskog šampoina, budući da su "plavi" u prvom poluvremenu u tri navrata imali 16 poena prednosti. Ali, od druge polovine druge četvrtine gosti su se vratili u utakmicu, a u posljednjoj četvrtini napravili seriju 12:0, prvi put poveli (63:60) i utakmicu uveli u neizvjesnu završnicu.

,,Plavi'' na početku utakmice gostima nisu dozvolili da pogledaju na koš, za šest minuta primili su samo 2 poena, a prvu dvocifrenu prednost stekla početkom druge četvrtine kada je Marvin Džons pogodio za 22:11.

Sve je tada bilo u znaku ,,plavih''. Početak druge četvrtine je bio sličan startu utakmice, gosti su za pet minuta postigli pet poena, a crnogorski šampion je u tri navrata imao maksimalnih 16 poena prednosti.

Međutim, Aris se probudio i u završnici drugog perioda uspio da dođe na minus pet, 39:34.

Budućnost je vodila i tokom većeg dijela prvog poluvremena.

Početkom poslednje četvrtine podgorički tim je imao 9 poena prednosti, a onda je uslijedila serija Arisa od 12:0 i najavila njihovu pobjedu.

Najefikasniji u timu Budućnosti bio je Joan Makundu koji je ubacio 20 poena, a dvocifren je sa 10 poena bio i Džakori Vilijams.

U sastavu iz Soluna 15 poena Galinata, 14 je dodao Benkston.

Budućnost Voli sada ima skor 2-4, a u narednom kolu 14. novembra gostovaće Ulmu.

Možda ce vas zanimati