Košarka

NIKOLA JOKIĆ SE POVRIJEDIO! Denver otkrio šta je problem i u kakvom je stanju!

Autor Mladen Šolak

Veliki problem za Denver u noći utakmice!

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Nikola Jokić je povrijedio zglob desne šake i Denver je saopštio tu vijest uoči meča protiv Nju Orleans Pelikansa u noći između ponedeljka i utorka od 3 časa ujutro. Najbolji košarkaš na svijetu i lider NBA prvaka mogao bi da odsustvuje nakon što je napustio "Bol arenu" u Denveru sa ledom preko zgloba, objavio je američki novinar Harison Vind.

Nije potrebno naglašavati koliko bi Jokićevo odsustvo oslabilo najbolji tim lige, jer je u ovom trenutku najbolji strijelac ekipe sa 27,4 poena, najbolji skakač sa 12,7 uhvaćenih lopti po meču i najbolji dodavač, sa 7,9 asistencija u prosjeku. Nikola ima najveću minutažu u Denveru, igra po 33,6 minuta i u njegovom odsustvu cijeli tim će morati da uloži dodatni napor.

Denver je u prvih sedam mečeva sezone ostvario skor 6-1, a Nju Orleans ima 4-2, ali se veoma dobro snalazi na gostovanjima, jer je pobijedio na oba ove sezone, protiv Oklahome i Memfisa. Zajon Vilijamson je prvi strelac ekipe sa 22,5 poena, Litvanac Jonas Valančunas najbolji skakač sa 8,5, a predviđano je da njih dvojica u reketu vode najveće borbe protiv Jokića. Sa druge strane, plejmejker Si-Džej Mekalum sigurno neće igrati zbog problema sa plućima, koji su dijagnostikovani u nedelju ujutru.