Košarka

ODLIČNI VUČEVIĆ NIJE MOGAO DA ZAUSTAVI FENOMENALNOG JOKIĆA! DENVER POBIJEDIO ČIKAGO

Autor Dušan Ninković

Najbolji košarkaš na svijetu odigrao još jedan NBA meč u svom stilu - Nikola Jokić donio pobjedu Denveru.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Denver nastavlja sa fantastičnim početkom u NBA ligi pošto nakon sedam mečeva imaju šest pobeda i poraz, a Nikola Jokić na svakom susretu ističe kandidaturu za novo MVP priznanje u ligaškom meču. Srpski košarkas bio je ubedljivo najbitniji igrač šampionskog tima u trijumfu nad Čikago Bulsima (123:101) u noći između subote i nedelje.Centar iz Sombora završio je meč sa 28 poena, 16 skokova i devet asistencija, što znači da je ponovo stao samo na korak od tripl-dabl učinka!

Najveću pomoć imao je u Majklu Porteru junioru koji je preuzeo deo odgvoornosti nakon loših vesti za tim iz Kolorada - krilni košarkaš postigao je 27 poena i tako "odmenio" Džamala Mareja, koji se tokom meča požalio na povredu i napustio teren.

U tim okolnostima onaj prvi morao bi da bude još bolji - ako je to ikako moguće. Nikola Jokić je trenutno najbolji poenter i najbolji skakač u novoj sezoni NBA lige, a da se malo više fokusirao na asistencije saigračima pljuštali bi i tripl-dabl učinci. Ove sezone je tri puta imao dabl-dabl učinak sa devet asistencija, što pokazuje da dodavanja saigračima više nisu prioritet koliki su bila prethodnih sezona. Da je Nikola Jokić malo korigovao igru u novoj sezoni i da će češće gledati ka košu videlo se u drugom delu meča - postigao je 17 poena i vukao je tim ka pobedu, a zanimljivo je da su košarkaši Denvera u trećem i četvrtom periodu postigli čak 72 poena!

Nikolin rival u dresu Čikago Bulsa noćas je bio naš reprezentativac Nikola Vučević, koji je takođe odigrao dobar meč - postigao je 19 poena, imao sedam skokova i tri asistencije. Bio je najbolji igrač tima koji je vodio na poluvremenu (55:53), ali u nastavku nije mogao da se odbrani od aktuelnih NBA šampiona. Pogledajte najbolje trenutke meča:

Denver - Čikago 123:101
Izvor: YouTube/Hooper Highlights

Ovo su svi rezultati NBA mečćeva u noći između subote i nedelje:

  • Indijana – Šarlot 124:125
  • Nju Orleans – Atlanta Hoks 105:123
  • Orlando – LA Lejkers 120:101
  • Bruklin – Boston 114:124
  • Hjuston – Sakramento 107:89
  • Minesota – Juta 123:95
  • Denver – Čikago 123:101

BONUS VIDEO: