PORUKA

DVA DANA U BOLNICI, TRI DANA NISAM MOGAO DA HODAM! Hanga otvorio dušu, pa dobio pitanje o Nejpiru: "Nije samo Šabaz..."

Autor Nemanja Stanojčić

Adam Hanga pričao je o povredi koju je zadobio na evroligaškom derbiju sa Partizanom, problemima u igri, Šabazu Nejpiru...

Izvor: MN Press

Adam Hanga vratio se posle povrede na parket i pomogao Crvenoj zvezdi Meridianbet. U evroligaškom derbiju sa Partizanom se povredio, nije igrao u abaligaškom okršaju, pa je posle te pauze bio na terenu u pojbedi protiv Bajerna (74:68). Vidjeo se da je ispao iz ritma po promašenim zicerima (0/3 za dva, 1/5 za tri), ali je njegovo prisustvo i te kako značilo saigračima.

Po završetku meča razgovarao je sa novinarima i po njegovim reakcijama vidjelo se koliko mu je sve to značilo. "O moj Bože, jedna od najtežih utakmica za mene, posebno mentalno, frustriran si kada ne ide dobro, lopte ispadaju iz koša. Bilo je veoma važno za nas da pobjedimo, imali smo osjećaj kao da je finale, baš sam srećan zbog trijumfa. Da smo izgubili, ne bih spavao tri dana", počeo je Hanga.

Pričao je potom o sopstvenim promašajima, ali i o lošem šutu za tri celog tima (7/29). "Nije pritisak, više je anksioznost, hoćete da pobjedite, promašili smo sedam-osam polaganja gde smo bili sami. Htjeli smo da budemo dobri, ali je loše počelo, promenjen je trener, znamo da smo mi dobri igrači i da nije normalno da ovoliko promašujemo. I polaganja, bacanja, šuteve. Ovo nam je bilo potrebno, nadam se da možemo da nastavimo."

Hanga je dao samo tri pojena na utakmici i to kakva, pogodio je trojku uz zvuk sirene za kraj poluvremena. "Šta je bio plan? Ništa. Probao sam da igram sa Milošem, nije uspelo, video sam da vreme ističe, jedini šut koji sam pogodio bio je najteži šut na meču. Tako je kako je, to je košarke, moram da radim, da pomažem timu, mogu još bolje, poslednja dva tir-dana bio sam povređen, nisam trenirao, baš sam srećan", dok je završavao tu rečenicu iza njega prošao je trener Bajerna Pablo Laso i dobacio mu "Bravo Adame, bravo", na šta se on nasmijao.

Šabaz Nejpir doveden je da bude jedan od lidera crveno-belih, ali se dosta muči u poslednje vreme. Protiv nemačkog tima igrao je 21 minut i dao 11 poena (4/7 za dva, 1/4 za tri). Adam je dobio pitanje upravo o tim problemima koje njegov saigrač ima i kako ga izvući iz toga.

"Svi smo, nije samo on. Nije recept samo jedna stvar, moramo da ostanemo zajedno, da verujemo jedni u druge. Frustrirajuće je kada stvari ne idu kako želite, promašujete otvorene šuteve. Morate da budete tu jedni za druge, da podržavate jedni druge, da posle promašaja pružite ruku, zagrlite saigrača. Znamo da je sezona sa novim trenerom tek počela. Nadam se da možemo da nastavimo."

Progovorio je zatim o svojoj povredi. "Bio sam dva dana u bolnici, tri dana nisam mogao da hodam, pre nekoliko dana nisam mogao da hodam. Odradio sam jedan i po trening. Nadam se da će biti bolje."

Miloš Teodosić odigrao je maestralno protiv Bajerna i za 27 minuta imao je dabl-dabl učinak (16, 11 asistencija). "Svi znamo da je Miloš sjajan igrač, kad ima loptu u rukama dobre stvari se dešavaju. Srećan sam zbog njega, bio je frustriran posle Partizana. Bili smo brzopleti, grešili, ali smo uspjeli da se smirimo. Trener traži da se smirimo, da udahnemo duboko i da verujemo u sebe."

Na kraju je prokomentarisao i to što su u "Areni" bili i njegovi prijatelji iz Mađarske. "Budimpešta je blizu, prijatlji dolaze, odrastao sam sa njima. Srećan sam što su došli i osetili ovu atmosferu. Svaki put im ponavljam da moraju da dođu, da nije isto kao kada gledaju preko televizora. Da je nešto neverovatno i da moraju da dožive to", zaključio je Hanga.