SAOPŠTENJE

PARTIZANU IMAMO DA PORUČIMO SAMO OVO! Traje "RAT" za Brazilca, objavljeno saopštenje: Evo kome da se obratite!

Autor Nemanja Stanojčić

Bruno Kaboklo još uvijek nije košarkaš Partizana, a ostaje da se vidi hoće li to postati...

Izvor: MN Press

Brazilski košarkaš Bruno Kaboklo (28) još nije košarkaš Partizana i u ovom trenutku djeluje da to neće postati tako lako, ni brzo. Nekadašnji NBA košarkaš danima je dovođen u vezu sa crno-bijelima, ali u međuvremenu su se stvari zakomplikovale kada su iz njegovog kluba počela da stižu upozorenja da će taj transfer dosta koštati šampiona ABA lige. U ovom trenutku, stvari ne stoje tako jednostavno.

Počnimo hronološki. Vijest o interesovanju Partizana i pregovorima izazvala je veliku pažnju, posebno nakon Kaboklovih sjajnih nastupa na nedavnom Mundobasketu, na kojem je bio najbolji strijelac i skakač Brazila. Nakon što su mu navijači Partizana već poželjeli dobrodošlicu, a njegov bivši selektor Aco Petrović poručio da je on pun pogodak za crno-bijele, iz Italije su stigle informacije da rastanak Brazilca i Venecije neće ići tako glatko.

Dan nakon vijesti o pregovorima, u italijanskim novinama objavljeno je da će tamošnji klub tražiti za Brazilca obeštećenje "od milion do milion i po evra" i da od toga neće odustati. Iako je posle te informacije košarkašev agent poželio Kaboklu dobrodošlicu u Evroligu (odnosno - u Partizan), u utorak je poruka predsjednika Venecije najavila "rat" za ostanak iskusnog košarkaša.

Predsjednik Venecije Federiko Kasarin objavio je u utorak saopštenje o mogućnosti da Kaboklo ode: "Situacija je identična kao prije mjesec dana. Kaboklo je pod ugovorom sa nama. Stvar je u rukama pravnika i ako neko želi da ga dovede, njih treba da kontaktira. U ovom trenutku pričamo o Partizanu, možda ćemo za nedelju dana pričati o nekom drugom klubu. Poenta je da se situacija nije promijenila i mi kao klub nemamo ništa drugo sada da kažemo", zaključio je Kasarin.

Brazilski košarkaš je ovog ljeta potpisao ugovor sa Venecijom, pa se nije pojavio u klubu. Nikome se nije javljao, niti je došao ni na jedan trening. Onda je otišao u niželigaški izraelski tim Makabi Rananu i tamo igrao prijateljske utakmice sa NBA timovima u nadi da će ga primijetiti i pozvati u NBA što se nije dogodilo. Sada se spominje Partizan...