Košarka

NAJVEĆE ŽELJA JELEN DUBLJEVIĆ: DA OSTAVIM TRAG I BUDEM NA USLUZI CRNOGORSKOJ KOŠARCI!

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Ukoliko ne bude promjena do Izborne skupštine, pored bivše kapitenke nacionalnog tima, kandidati će biti sadašnji predsjednik Nikola Peković, kao i nekadašnji premijer Igor Lukšić.

Izvor: Profimedia

Uvijek sam željela da pomognem crnogorskoj košarci, pa sam zbog toga prihvatila predlog nekih klubova da budem kandidatkinja za predsjednicu Košarkaškog saveza naše zemlje, rekla je za CdM proslavljena reprezentativka Jelena Dubljević.

Ukoliko ne bude promjena do Izborne skupštine, pored bivše kapitenke nacionalnog tima, kandidati će biti sadašnji predsjednik Nikola Peković, kao i nekadašnji premijer Igor Lukšić.

“Istina je da sam predložena od nekoliko muških i ženskih klubova. Drago mi je što smatraju da mogu da pomognem našoj košarci. Uvijek je to bila moja najveća želja. Da ostavim trag i da budem na usluzi crnogorskoj košarci. Mislim da je ovo prilika da nakon igračke karijere i u novoj ulozi pomognem košarci u našoj zemlji”, rekla je Jelena Dubljević za CdM.

Godinama je igrala za najbolje klubove Evrope, ima i šampionski prsten WNBA. Njen ugled u svijetu košarke je veliki.

“Kontakte i poznanstva koje sam ostvarila tokom karijere, sada želim da iskoristim za dobrobit crnogorske košarke. Priznajem da je ovo za mene nešto potpuno novo u odnosu na život koji sam ranije vodila, ali ambicije su mi isključivo sportske i vjerujem da ću uz pomoć nekih ljudi uspješno raditi ovaj posao, ukoliko budem izabrana”, istakla je Jelena za CdM.

Situacija u Košarkaškom savezu tema je već mjesecima unazad u našim krugovima.

“Mene zanimaju isključivo sportski razlozi. Zbog toga sam prihvatila kandidaturu i vodiću se isključivo tim ambicijama. Želim da poboljšam uslove za razvoj naše košarke, uslove reprezentativnim selekcijama, kao i da se u evropskim okvirima crnogorska košarka kotira na način na koji to zaslužuje”, dodala je Jelena Dubljević.

Djevojka koja je godinama bila kapitenka crnogorske reprezentacije i ostvarila karijeru na kojoj bi joj pozavidjeli mnogi, trenutno obavlja posao tim menadžerke ŽKK Budućnost Bemax.

Sada je na potezu Košarkaški savez koji treba da zakaže Skupštinu na kojoj bi se birao čelnik nacionalne organizacije.