Svaka čast!

FABRIKA NBA ASOVA - IMA IH 9! Mega postavila NESTVARAN rekord na početku sezone!

Autor Marina Periškić

Mega ima čime da se pohvali kada su u pitanju bivši igrač trenutno zaposleni u američkim klubovima.

Izvor: MN Press

U sezoni u kojoj Mega MIS slavi četvrtinu veka postojanja, klub je nastavio svoj dosadašnji niz uspjeha, istovremeno postavljajući još jedan rekord početkom nove sezone NBA lige. Jubilej beogradskog kluba obilježen je nevjerovatnim uspjehom - devet bivših igrača Mege iz proteklih godina započinje sezonu 2023/24 u svojim NBA klubovima.

Među tim bivšim igračima nalaze se i neki od najpoznatijih srpskih košarkaša, uključujući Nikolu Jokića u Denveru, Nikolu Jovića u Majamiju, Filipa Petruševa u Filadelfiji, Vasilija Micića u Oklahomi i Bobana Marjanovića u Hjustonu. Od stranaca tu su NBA šampion Vlatko Čančar u Denveru, Ivica Zubac u Klipersima, Gogu Bitadžea u Orlandu i Malkolma Kazalona u Detroitu.

Ovakvi podaci pokazuju da je tim pravo mjesto za razvoj košarkaša koji žele da stignu u najjaču ligu na svijetu, a za njihov razvoj prethodnih godina bio je zaslužan i nekadašnji reprezentativac Dejan Milojević. Bivši krilni centar Partizana godinama je radio kao prvi trener Mege, a sada je pomoćnik u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, gdje sarađuje sa Stivom Kerom, selektorom američke košarkaške reprezentacije.

Osim što je Mega postavila rekord u broju draftovanih igrača u NBA ligi za timove van SAD - čak 15, takođe je klub već ranije dokazao svoju izuzetnost kao jedini klub van Amerike sa tri izabrana igrača na tri različita NBA drafta.

Tagovi