REZULTATI

IVANOVIĆA I ATAMANA KOŠARKAŠI NE VOLE! Anketa EVROLIGAŠA Kampaco i Kalinić "najprljaviji", a Lesor i Madar PRECIJENJENI

Autor Nemanja Stanojčić

Prema anketi evroligaških košarkaša, ne bi voljeli da igraju za Atamana i Ivanovića, smatraju da su Madar i Lesor precijenjeni, da je Kampaco "prljav" igrač...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Šta evroligaški košarkaši misle o trenerima, protivničkim igračima, saigračima? Prema anketi koju je sa njima napravio specijalizovani košarkaški portal "BasketNews" stigli su neki veoma zanimljivi odgovori na razna pitanja. Objavljeni su rezultati, dok imena igrača koji su učestvovali u anketi nisu objavljena.

Šta kažu rezultati? Igrači bi najmanje voljeli da igraju za Duška Ivanovića ili Ergina Atamana (po 41,7 odsto glasova), a najviše za Pabla Lasa (39,1 odsto) i Željka Obradovića (30,5). Za najprecjenjenijeg igrača smatraju Kostasa Slukasa (20 odsto), a Matijas Lesor, Jam Madar i Ignas Brazdeikis dobili su po 13,3 odsto glasova.

Za "najprljavije" igrače smatraju Nikolu Kalinića i Fakunda Kampaca koji su dobili po 16,7 odsto glasova. Kada je u pitanju dovrana koja je najteža za gostujuće ekipe, "Arena" sa navijačima Partizana dobila je 56,5 odsto, a "Pionir" sa navijačima Zvezde 26,1 odsto glasova. Za najvećeg borca proglašen je Arnas Butkevičijus (18,2), Lesor i Tomas Vokap su iza sa 13,6 odsto. Najpotcjenjenije zvezde su Kinan Evans (18,2) i Džordan Lojd (13,6). Kada su sudije u pitanju, za najbolje proglašeni su Ana Panter (28,6) i Gitis Vilijus (21,4 odsto).