Košarka

NOVI TRENER PREUZEO CRVENU ZVEZDU: Već je na treningu, sprema tim za Železnik, pa za vječite derbije!

Autor Nikola Lalović

Sve je gotovo, Janis Sferopulos u ponedeljak sjeda na klupu Crvene zvezde!

Izvor: MN Press

Posao je po svemu sudeći gotov i Janis Sferopulos preuzima Crvenu zvezdu! Iskusni grčki stručnjak će prema saznanjima "Meridian sporta" već u nedelju voditi trening crveno-bijelih i u ponedeljak će debitovati na klupi tima kao prvi trener. 

Za sada nema zvanične potvrde da je 56-godišnji Grk novi trener kluba sa Malog Kalemegdana, već je samo potvrđeno da je Duško Ivanović otišao iz kluba. Ipak nije bilo ni informacija o tome ko će voditi meč sa FMP-om koji je na programu u ponedeljak od 18 časova, tako da je sve spremno da Sferopulos već u Železniku prvi put sjedne na klupu crveno-belih. 

Ovo će biti prvi izazov za grčkog stručnjaka prije nego što dođu na red dva "vječita derbija". Nakon utakmice sa "panterima" u ponedeljak od 18 časova Zvezda igra sa Partizanom Evroligi u četvrtak od 18:30, a zatim slijedi duel u ABA ligi narednog ponedeljka od 20:00. Grčki stručnjak ispred sebe ima jako malo vremena da upozna tim i da krene sa radom prije nego što dođu na red dvije jako bitne utakmice. 

Janis Sferopulos ima 56 godina, a nakon jako kratke košarkaške karijere krenuo je da radi u nižim ligama u Grčkoj. Potom je bio asistent u PAOK-u i Olimpijakosu, pa je preuzeo Kolosos sa Rodosa, da bi se u sezoni 2011/12 vratio asistentskom poslu u CSKA i Hjustonu. Zatim je vodio Panionios, a onda je došao na veliku scenu i u Evroligi bio trener Olimpijakosa i Makabija iz Tel Aviva.