Košarka

MIJOVIĆ: ZA VEĆI USPJEH U EVROKUPU JE POTREBNO VIŠE

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Budućnost Voli ostvarila je rutinsku pobjedu nad Slaskom, ali trener “plavih” Petar Mijović smatra da je za veći uspjeh u Evrokupu potrebno više.

Izvor: KK Budućnost Voli

Podgoričani su slavili 103:89 i upisali drugi trijumf na međunarodnoj sceni ove sezone.

“Jedna utakmica koja je išla u dva pravca. Kad smo kontrolisali iz odbrane situaciju na terenu, imali smo bijeg. Kad smo otpuštali pritisak, agresivnost i fokus, imali smo problema. Imali smo problema u ofanzivnom skoku, pogotovo kad ulazimo u završnicu odbrana, kad ulazimo iz iskakanja u pik-en-rol… U suštini, imali smo dobrih djelova i u napadu i u odbrani, ali za nešto više moramo i bolje i više”, rekao je Mijović, javljaju Vijesti.

Najbolji meč od dolaska u Podgoricu odigrao je mladi Andrija Grbović.

Ubacio je četiri trojke iz pet pokušaja.

“Meni je drago zbog Andrije da je odigrao dobru utakmicu. Momak vrijedno i dobro trenira. Značiće na planu samopouzdanja, ali mislim da ne treba da gledamo kroz poenterski učinak nekog od njih. On je protiv Krke promašio četiri otvorena šuta, večeras je pogodio. Svako od njih ima obavezu da nađe način da pomogne ekipi. Uzeo je dobre šuteve i jako je lijepo kad domaći, mladi igrač značajan u pobjedi na evropskoj sceni”, kazao je Mijović, prenose Vijesti.

Budućnost Voli će u sljedećem kolu Evrokupa gostovati rumunskom Klužu.

Možda ce vas zanimati