Košarka

103:89! BUDUĆNOST PORAZILA POLJSKI TIM!

Autor Mirela Ljumić

Posljednja četvrtina je presudila!

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Budućnost je dobro otvorila meč. Crnogorski tim je već rano došao do dvocifrene prednosti poenima rajta od 19:8. Mda je prva četvrtina završena vođstvom Budućnosti, slabijom igrom, naš šamipon je dozvolio seriju Šljonska od 10 poena, a već na početku druge četvrtine poenima Golebiovskog došlo je do preokreta, 22:21.

Andrija Grbović je sa dvije trojke pomogao da se rezultata vrati, a Popović je unio energiju u ekupu što je dovelo da Budućnost na sredini druge četvrtine ima 39:31.

Do kraja prvog poluvremena bilo je promjenljivo vođstvo. Poljski tim je dva puta prelazio u vođstvo, ali se na odmor otišlo sa plus 6 za Budućnost.

U trećoj četvrtini se vidjelo da je Budućnost bolji tim iako se Šljonsk borio. Na kraju je ipak bilo deset poena razlike za Budućnost, pa se relativno opušteno ušlo u završnicu.

Budućnost je početkom posljednje četvrtine napravila seriju 7:0 i otišla na 81:66, a prednost nakon toga više nije bila jednocifrena.

Na kraju je na semaforu pisalo 103:89.

Kolbi Ros je predvodio Budućnost sa 19 poena i šest asistencija, Džakori Vilijams je dodao 18 poena i 11 skokova, Mekinli Rajt i Petar Popović upisali su po 13, a Joan Makundu i Andrija Grbović po 12.

Budućnost će u petak od 20 sati dočekati Cibonu u ABA ligi, dok će pet dana kasnije gostovati Klužu u Evrokupu.

Možda ce vas zanimati

Tagovi