Košarka

MIJOVIĆ: SIGURNO ĆE BITI TEŠKO, ZA TAKVU UTAKMICU SE I SPREMAMO

Autor Anja Rašović Izvor RTCG

Košarkaši Budućnosti pokušaće da nastave seriju pobjeda na startu sezone. Izabranici Petra Mijovića gostovaće Turk Telekomu, u drugom kolu grupne faze Evrokupa.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

“Sigurno da nas čeka jedan izuzetan protivnik koji je u prošloj sezoni pokazao da je legitimni kandidat za Evroligu, i kroz prvenstvo Turske i kroz Evrokup. Ove sezone su promijenili svih pet stranaca, dovoljan je podatak da su od pet igrača čak četiri bivša evroligaška igrača i mislim da to dovoljno govori o njihovim ambicijama. Mislim da se radi o jednoj od najboljih ekipa u Evrokupu, ne samo u našoj grupi, i da će nam trebati mnogo strpljenja u utakmici koja se igra u srijedu”, rekao je trener Budućnosti Voli Petar Mijović.

Mijović je istakao da njegov tim želi trijumf.

“Egzekucija u oba pravca mora biti na visokom nivou, preciznost u izvođenju i defanzivnih i ofanzivnih zadataka ukoliko mislimo da uvedemo utakmicu u jedan ritam koji nama odgovara. Sigurno da će biti teško, takvu utakmicu i očekujemo, za takvu utakmicu se i spremamo ali isto tako moram da kažem da mi u Tursku bez ambicija ne idemo, želimo da pokušamo da napravimo iznenađenje. Prevashodno želim da damo sve od sebe i vidimo za šta će to biti dovoljno jer ponavljam da je Turk Telekom jedna od najboljih ekipa u ovom takmičenju”, dodao je Mijović.

Duel Turk Telekom - Budućnost Voli biće odigran sjutra od 19 sati.