Košarka

SC DERBI SAVLADAO ZADAR U MORAČI!

Autor Mirela Ljumić

Meč je završen rezultatom 88:75.

Izvor: MN Press

Studenti su ostvarili drugu pobjedu u ABA Ligi, a petu zaredom!

Meč za podgoričku ekipu nije počeo kako treba. Posle šest minuta igre bilo je 16:4 za Zadar. Minut odmora trenera domaćih je došao izgleda u pravo vrijeme jer je posle njega Derbi pred kraj prve četvrtine doveo rezultat na 17:16 i u drugu četvrtinu ušao sa vođstvom.

Druga četvrtina je bila skoro podijeljena između ekipa. Vođstva su se smjenjivala, a četiri minuta prija kraja ekipa Zadra je bila na +3 ali su povratkom u pravom trenutku ,,studenti" i drugu četvrtinu završili sa +2 (41:39).

Ako je druga bila podijeljena, treća četvrtina je potpuno pripala SC Derbi. Vodili su +13 (67:54) pred početak četvrte četvrtine.

U četvrtoj četvrtini pomalo uljuljkani obećanjem pobjede, ,,studenti" su dozvolili da se Zadar vrati serijom 10:0. Ali to nije bilo dovoljno. Domaća ekipa se probudila posle tajmauta Žakelja, Drobnjak je pogodio trojku, Baćović ukrao loptu i zakucao i opet su “studenti” povećali razliku na plus osam, a vrlo brzo su Podgoričani otišli na 15 razlike i riješili utakmicu.

"Studente" su do druge pobjede u ligi predvodili Zoran Vučeljić sa 13 poena i pet skokova, poen manje upisao je Kenan Kamenjaš uz 12 skokova i tri asistencije. Dvocifreni su bili i Vasilije Baćovoć, Luka Bogavac i Borna Kapusta sa po 11 koševa.

U ekipi Zadra dabl-dabl učinak imao je Luka Božić sa 26 poena i 11 skokova uz četiri asistencije.

SC Derbi će u sledećoj utakmici gostovati Igokei, a Zadar će, opet sa crnogorskim timom, Mornarom igrati kući.