Majstor!

NIKOLA, NISMO ZNALI DA I TO UMEŠ! Jokić oduševio na treningu Denvera - može i američki fudbal! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Nikola Jokić se odlično snalazi i kada treba da se igra američki fudbal!

Izvor: Twitter/nuggets/printscreen

Najbolji košarkaš Denver Nagetsa nije talentovan samo za sport u kojem je najbolji na svetu - trening tima iz Kolorada pokazao je da se Nikola Jokić odlično snalazi i kada je lopta nešto drugačijeg oblika, prilagođena američkom fudbalu! Iako taj sport nije previše popularan u Srbiji, centar iz Sombora mogao bi da ga "omasovi" sada kada je video da mu sasvim dobro ide!

Prethodnih godina smo ga uglavnom gledali u ulozi kvoterbeka jer je pasovima preko čitavog terena započinjao akcije svog tima i tražio saigrače koji su bili u "ofsajdu", pred protivničkim košem. Snimci sa poslednjeg treninga Denver Nagetsa govore da se Jokić za novu sezonu priprema i u ulozi hvatača - istrčao je do polovine terena, a zatim uz malo problema uspeo da uhvati pas koji mu je bačen. Pogledajte kako je to izgledalo:

Denver Nagetsi podelili su taj trenutak na svom Tviter profilu, uz napomenu da će nakon trofeja u NBA pokušati da osvoje i onaj koji je namenjen najboljem timu u NFL-u! Nema sumnje da bi Nikola Jokić morao da bude izuzetno važan deo tima i u tom slučaju. Snagom bi mogao da pomogne ekipi, da je dobar kvoterbek već smo znali, a sada se istakao i kao hvatač.

Inače, u Denveru postoji NFL franšiza koja poslednjih godina nema mnogo uspeha u ligi. Poslednja od tri titule osvojena je 2015. godine, a od tada Denver Bronkosi nisu uspeli ni da se domognu plej-ofa. Sa druge strane vlasnik Nagetsa Sten Krenke u svom vlasništvu ima i Los Anđeles Remse, koji su poslednju od svoje četiri titule osvojili 2021. godine!

BONUS VIDEO: