Dobro je!

EVROLIGA PROMIJENILA PRAVILO DVA DANA PRED POČETAK! Konačno - odluka koja odgovara SVIM trenerima!

Autor Dušan Ninković

Veoma važna odluka doneta je u Evroligi, pošto treneri više nemaju samo jedan čelendž na raspolaganju.

Izvor: MN Press

Samo dva dana pred početak nove sezone u Evroligi stigla je informacija o veoma važnoj promjeni pravila - trener će u novom ciklusu takmičenja imati pravo da traže dva čelendža po meču! Nakon što je pravila promenila ABA liga, čini se da je i elitno takmičenje za košarkaške klubove u Evropi shvatilo da bi promjena bila dobra i da bi trener mogli da imaju malo više kontrole nad dešavanjima na terenu.

Po novoj odluci Evrolige trener će imati na raspolaganju dva čelendža po meču, ali uz napomenu da prvi mora da bude upotrebljen prije poslednja dva minuta meča. U poslednjih 120 sekundi košarke smije da se iskoristi samo jedna provjera sudijskih odluka, ali i tako je bolje nego što je bilo do sada!

Zanimljivo je i da će u novoj sezoni moći da se kontroliše daleko više situacija nego što je do sada bio slučaj - treneri će imati pravo da zatraže gledanje snimka i kako bi se utvrdilo da li je igrač fauliran pri šutu, odnosno koliko je vremena na satu preostalo za igru. I arbitri koji sude Evroligu dobiće nešto drugačije instrukcije pred novu sezonu, pa će manje koristiti gledanje snimaka kako bi igra bila dinamičnija.

Čini se da je promjena koju je Evroliga napravila dobra, a sigurno će se prilikama da više utiču na ishod meča obradovati treneri 

Tagovi