Košarka

NAJPLAĆENIJI U EVROLIGI: Izašla lista najvećih ugovora Pogledajte gdje je Nikola Mirotić

Autor Nikola Lalović

Nikola Mirotić je među najplaćenijim igračima Evrolige ove sezone!

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Dobro obaviješteni košarkaški sajt "Jurohups" objavio je listu od 14 najplaćenijih košarkaša u Evroligi.

Najplaćeniji košarkaš Evrolige prema pisanju "Jurohupsa" je plejmejker Efesa i jedan od najboljih evropskih strijelaca Šejn Larkin sa platom od 4.000.000 dolara po sezoni. Daleko iza njega na drugom mjestu nalazi se grčki bek Kostas Slukas koji je iz Olimpijakosa prešao u rivalski Panatinaikos za 2.800.000 dolara po sezoni.

Zatim je ovaj sajt na treće mjesto stavio kapitena Partizana Kevina Pantera koji prema njihovim informacijama ima platu od 2.600.000 dolara po sezoni u Beogradu. Ispod Kevina Pantera na listi je Nikola Mirotić koji u Olimpiji iz Milana navodno ima 2.500.000 dolara, a zatim sledi Vili Ernangomez sa 2.200.000 dolara u Barseloni, a zatim njegov brat Huančo sa 100.000 dolara manje u Panatinaikosu koliko ima i Tornike Šengelija u Virtusu.

Zatim na kraju ove liste dolazi iz Šabaz Nejpijer iz Crvene zvezde. Novi plejmejker crveno-bijelih ima platu od 2.000.000 dolara po sezoni, koliko primaju i Vil Klajburn u Efesu, Majk Džejms u Monaku, Nikolo Meli i Kevin Pengos u Olimpiji i Tomas Satoranski u Barseloni.