SKANDAL!

SKIDAO SE PRED ŽENAMA I POKAZIVAO INTIMNE DJELOVE TIJELA: Kad ga je NBA liga kaznila, potpisao novi ugovor!

Autor Milutin Vujičić

Nakon velikog skandala koji je još od prošle godine u centru pažnje, košarkaš je suspendovan na četiri meča. I dobio je novi ugovor.

Izvor: Profimedia

Mladi košarkaš Džošua Primo (20) suspendovan je na četiri utakmice bez plate zbog "neprimerenog i uvredljivog ponašanja prema više žena", zvanično je objavila NBA liga, međutim vrlo brzo saznalo se i šta to tačno znači. Američki mediji objavili su da je Primo pokazivao svoje intimne djelove tijela većem broju žena.

"NBA liga je sprovela internu istragu i konsultovala se sa relevantnim ekspertima. Tokom istrage, NBA liga je saznala da je na Džošua Primo na neprihvatljiv i uvredljiv načim pokazivao intimne delove tela ženama. Primo je ostao stava da to nije radio namerno i liga nije pronašla dokaze koji bi potvrdili da je bilo kakvog sek*ualnog ili kakvog drugog krekršaja osim pokazivanja intimnih delova tela", stoji u saopštenju uz poruku da takvo ponašanje nije u skladu sa standardima lige i da zato zahteva kaznu za mladog košarkaša.

Kanađanin je inače bio bez ugovora sve od 28. oktobra 2022. godine kada su Spursi raskinuli saradnju sa njim. Izabrali su ga kao 12. pika na draftu 2021. godine, ali su baš brzo "oterali" najmlađeg koledž igrača u NBA ligi svih vremena. Kako je tada navedeno u saopštenju Spursa, Primo je tražio pomoć zbog mentalnog zdravlja usled "prethodne traume", da bi potom bilo otkriveno i da je pokazivao intimne delove tela.

Među onima koji su ga optužili za ovo je i doktorka HIlari Kojten, njegova bivša terapeutkinja. Ona je objasnila da je u devet različitih situacija "pokazivao intimne delove tela", a potom je tužila Spurse. Sve je rešeno van suda, a mladi Kanađanin je po odluci NBA lige da ga suspenduje na četiri meča - dobio novi ugovor u Los Anđeles Klipersima, doduše "dvosmerni".

Primo je u svojoj prvoj NBA sezoni odigrao 50 mečeva i na njima postizao u proseku 5,8 poena, dok je u drugoj sezoni pre otkaza u Spursima nastupio na četiri susreta i popravio statistiku: 7 poena, 4,5 asistencija i 3,3 skoka.

Tagovi