Košarka

MIJOVIĆ: TURNIR ISKORISTITI DA EKIPA BUDE BOLJA POSLE TURNIRA NEGO PRIJE!

Autor Mirela Ljumić

Budućnost Voli će u četvrtfinalu, sjutra u 18 sati, igrati protiv Zadra, dok će tri sata kasnije početi duel SC Derbija i FMP-a.

Izvor: MONDO/ Teodora Orlandić

Podgorica će od 18. do 20. septembra biti domaćin Superkupa ABA lige, na kojem će nastupiti osam klubova učesnika regionalnog takmičenja.

Budućnost Voli će u četvrtfinalu, sjutra u 18 sati, igrati protiv Zadra, dok će tri sata kasnije početi duel SC Derbija i FMP-a.

Turnir će u podne otvoriti Cedevita Olimpija i Igokea, dok je za 15 sati zakazan duel Partizana i Mege.

Polufinalni dueli na programu su u utorak, dok će osvajač trofeja biti poznat u srijedu.

"Zadar je za razliku od nas ekipa koja je zadržala nosioce igre. Sigurno da će biti teško, zahtjevno. Dobra su ekipa, dobro vođena, sa dosta kvaliteta, predvodi ih Luka Božić. Mi imamo zadatak da ispunimo određene ciljeve u toj utakmici, da damo sve od sebe i plasiramo se u polufinale. Ambicija je da se trurnir iskoristi, da ekipa nakon turnira bude u značajno boljem stanju, nego što je bila prije turnira", rekao je Mijović.

U tim Budućnosti ima dosta novih imena, potreban je period adaptacije.

"Deset novih igrača je stiglo. Mi smo prvi trening pred odlazak u Sarajevo napravili zajedno, gdje ljudi nisu znali imena jedni drugima. To je proces iz kojeg moramo što brže da izađemo i da nivo naše igre do početka prvenstva podignemo"

Tagovi