Bravo!

ČAČAK U TRANSU ZBOG ALEKSE AVRAMOVIĆA! Stigao junak sa Mundobasketa - dočekali ga na trgu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Doček za Aleksu Avramovića izgledao je spektakularno, a više hiljada građana sačekalo ga je u rodnom mestu.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Košarkaši Srbije osvojili su srebrnu medalju na Mundobasketu i postali heroji nacije, a nakon spektakularnog dočeka u Beogradu "raštrkali" su se da iskoriste nekoliko slobodnih dana pred početak priprema sa klubovima. Temperamentni Aleksa Avramović posetio je rodni Čačak nakon što je odgledao meč Partizana i Fuenlabrade, a u sugrađani su ga ovacijama dočekali u gradu košarke!

Jedan od najboljih igrača srpskog tima na Svetskom prvenstvu pozdravio je na glavnom gradskom trgu veliki broj Čačana koji su došli da mu pokažu poštovanje za sve što je uradio tokom leta. Stariji sugrađani bili su tu da oduševljeno aplaudiraju i skandiraju Aleksi Avramoviću, dok su oni mlađi trčali na njim i tražili fotografiju kojom će se narednih dana hvaliti društvu!

"Hvala Čačani na toploj dobrodošlici, na velikom srcu! Pokazali smo zašto je Čačak centar sveta. Volim vas sve! Slava Bogu", uzviknuo je srpski reprezentativac i izazvao dugi aplauz. Usledilo je skandiranje "Aleksa, Aleksa", što je srpski košarkaš zaslužio igrama u dresu reprezentacije tokom ovog leta.

Pored Alekse Avramovića doček je upriličen i dvojici članova stručnog štaba reprezentacije Srbije. Nekadašnji košarkaš Marko Marinović bio je jedan od Pešićevih pomoćnika tokom turnira, dok je Feđa Sretenović bio kondicioni trener nacionalnog tima koji je stigao do srebrne medalje na Filipinima.

Pogledajte i kako je izgledao doček u Beogradu:

A posle toga košarkaši Srbije otišli su u jedan prestonički restoran: