Košarka

MIŠKO OBJAVIO SLIKU: BJELICA POTPISAO ZA ZVEZDU! Oglasio se iz kancelarije - GOTOVO JE!

Autor Mladen Šolak

Nemanja Bjelica se vratio u Zvezdu!

Izvor: Instagram/misko4raznatovic

Nemanja Bjelica (35) se vratio kući, u Crvenu zvezdu Meridianbet! Iskusni krilni centar potpisao je za crveno-bijele u prostorijama agencije Beobasket u Beogradu, a to je potvrdio njegov menadžer, Miško Ražnatović. "Potpuno iznenadna posjeta kancelariji", napisao je Miško i tako indirektno potvrdio da je "Beli" ponovo košarkaš Zvezde.

NBA šampion sa Golden Stejt Voriorsima, nekadašnji MVP Evrolige i osvajač velikih medalja sa reprezentacijom stigao je u Zvezdu, iz koje je otišao kao veliki talenat sada davne 2010. godine. Na Malom Kalemegdanu je stasavao pod vođstvom Svetislava Karija Pešića i Aca Petrovića, a potom je sa velikim uspehom igrao za Baskoniju, pod vođstvom sadašnjeg trenera Zvezde, Duška Ivanovića.

Potom je 2013. godine na poziv Željka Obradovića Bjelica otišao u Fenerbahče i tamo je podigao svoj nivo igre do titule MVP-a Evrolige, koju je 2015. poneo u NBA ligu. U Americi je igrao tri godine za Minesotu i učestvovao u istorijskom povratku "vukova" u plej-of, potom se 2018. umalo vratio u Evropu kada je stigao poziv Vlada Divca da se preseli u Sakramento, u kojem je proveo takođe tri godine. U toku 2021. kratko je igrao za Majami, a sezonu 2021/22 proveo je u Golden Stejt Voriorsima, sa kojima je napravio najveći uspeh u karijeri i osvojio NBA titulu.

Prošlog ljeta Bjelica se vratio u Evropu, ponovo obukao dres Fenerbahčea, ali je ta epizoda bila neuspješna za obje strane, jer Nemanja nije uspeo da se oporavi od povrede lista koja mu je stvara ogromne probleme i mjesecima ga odvojila od parketa. Ovog ljeta, po svemu sudeći, on je spreman da ponovo radi, a u dresu Zvezde će pokazati da li je i dalje u stanju da igra na visokom nivou. Ako jeste, biće ogromno pojačanje za crveno-bele.