U centru pažnje!

NEMAČKI KOŠARKAŠ JE PEŠIĆEV ZET! Drama u familiji pred FINALE Mundobasketa!

Autor Dušan Ninković

Srpski selektor Svetislav Pešić veliki deo karijere proveo je u Nemačkoj, a njegova ćerka udata je za njihovog košarkaša!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Reprezentacija Srbije će igrati finale Mundobasketa u nedelju jer je u polufinalu savladala Kanadu, a iskuni trener Svetislav Pešić dobiće priliku da po drugi put osvoji zlatnu medalju - taj meč biće izuzetno emotivan za srpskog selektora jer će rival biti Nemačka, koja mu je kao druga domovina! Njegova porodica živi tamo, sin Marko je bio reprezentativac, a ćerka Ivana udata je za nemačkog košarkaša! Reč je o Janu Jagli (42), nekadašnjem igraču Albe i Bajerna!

Ivana već godinama živi u Nemačkoj, gde radi kao fitnes trener i instruktor joge. Kroz karijeru je sarađivala i sa brojnim sportistima, a na njenim društvenim mrežama mogu se videti snimci i kako trenira u dresovima Bajerna iz Minhena. Deo njenih treninga uključuje i igranje košarkaškom loptom, koji joj je jedan od omiljenih rekvizita. Pogledajte kako izgleda Ivana:

"Kada su mi Ivana i Jan saopštili da će se venčati, rekao sam mu da ne zaboravi da ulazi u košarkašku familiju i da ne sme da je bruka. Vidim da je moje reči shvatio veoma ozbiljno", svojevremeno je pričao Svetislav o nekadašnjem nemačkom reprezentativcu, koji nas je pobedio na meču Svetskog prvenstva 2010. godine. Nakon te pobede Jagla je dao jedno obećanje... "Inače, počeću uz Ivanu i Svetislava da učim srpski, a u Beograd možda svratim sledeće godine", rekao je Nemac.

Svetislav Pešić bio je selektor Nemačke od 1987. do 1993. godine i u tom mandatu osvojio je Evropsko prvenstvo! Kasnije je na klupi Nemačke sedeo i tokom 2012. godine, a dubok trag ostavio je i u tamošnjim košarkaškim klubovima. Predvodio je Albu iz Berlina, Keln i Bajern Minhen u kojem je godinama jedan od direktora njegov sin Marko. Tokom karijere u Nemačkoj Pešić je osvojio pet titula i dva kupa, uz tri priznanja za najboljeg trenera godine. Sa Albom je osvojio i međunarodni Korać kup, davne 1995. godine!

Sa druge strane, Jagla je svojevremeno osvojio ULEB Kup sa ekipom Huventuda 2008. godine, dok je sa Prokomom bio šampion Poljske 2010. godine. Sa ekipom Huventusa osvojio je i Kup Španije, dok je u dresu Albe osvojio Kup Nemačke i to su mu svi igrački trofeji u karijeri koja je trajala od 1999. do 2005. godine

BONUS VIDEO: