Košarka

SELEKTOR RADOVIĆ: MISLIM DA SMO USREĆILI NACIJU!

Autor Mirela Ljumić

Selektor je zadovoljan pozitivnim skorom od tri pobjede i dva poraza, ali i dobrom igrom generacije koja je u zenitu!

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

U poslednjoj utakmici na Mundobasketu reprezentavija je savladala Grčku 73:69, a u toku utakmice je bilo i +14 za naše momke!

"Čestitam Grcima na dobroj igri i mojoj ekipi na pobjedi. Čestitam igračima koji su se odazvali i došli. Poslije napornih sezona je ljepše odmarati kod kuće, ali nije prvi put da se oni odazovu. Ova generacija, koja je u zenitu, pokazala je koliko može. Utakmica protiv Litvanije nije nikakva mrlja, ta reprezentacija nama ne odgovara. Ali, ostale četiri utakmice smo igrali na izuzetnom nivou. Mislim da smo usrećili naciju, ljude koji iskreno navijaju za nas. Možemo srećni i zadovoljni da se polako vraćamo kući", rekao je selektor Boško Radović nakon utakmice.

Selektor je pohvalio i domaćina Mundobasketa

"Bitna stvar je da smo ostvarili tri pobjede na Mundobasketu. To je sjajan rezultat. Odličan turnir je iza nas. Srećni smo. Čestitam Filipinima na sjajnoj organziciji. Ljudi koji su bili sa nama su bili sjajni domaćini. Hvala Filipinima i Manili."

Crna Gora će na kraju završiti između 9. i 12. mjesta.

"Teško je igrati ovakve utakmice. Igrali smo sa istom energijom, kao i protiv SAD. U posljednjoj četvrtini se nismo uplašili pobjede. Na prvenstvu smo igrali protiv velikih timova - SAD, Litvanije i Grčke - i to je velika stvar, a još ako uspijete nekog od njih da pobijedite, onda je to nevjerovatno", iskren je selektor.

"Slijede kvalifikacije za Eurobasket. Vidjećemo šta će se dogoditi. To su "prozori", Vučević zbog toga neće moći da nam pomogne. Imamo vremena do februara", zaključio je Radović.

U februaru naša selekcija gostuje Njemačkoj (22.2), a onda dočekuje Švedsku (25.2).