Košarka

MIHAILOVIĆ: PROTIV EGIPTA OČEKUJEM VIŠE SAMOPOUZDANJA, BOLJU REAKCIJU, BOLJI RITAM I DA SLAVIMO!

Autor Mirela Ljumić

Bek naše reprezentacije zadovoljan pobjedom protiv Meksika.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Crnogorska reprezentacija je pobjedom na Meksikom započela nastup na Mundobasketu. Pobjeda je bila ujedljiva 91:71,  naši momci će se sjutra sastati sa reprezentacijom Egipta.

,,Odradili smo prvi korak. Pred nama je da odigramo kvalitetan meč sa Egiptom i plasiramo se u sljedeću fazu. Mislim da će biti lakše. Protiv Meksika smo bili u grču, pa smo probili led. Protiv Egipta očekujem bolju reakciju, sa više samopouzdanja, u boljem ritmu i da naravno slavimo", poručio je Vladimir Mihailović.

Egipat je izgubio od Litvanije u svom prvom meču, rezultatom 93:67. Tako da u grupi Litvanija i mi imamo po dva boda dok su Meksiko i Egipat bez bodova. Pobjedom protiv Egipta naša selekcija bi praktično otvorila vrata druge faze, koja je i postavljena kao glavni cilj pred početak takmičenja

,,Svaka ekipa koja se nađe na Svjetskom prvenstvu ima određeni kvalitet. Moramo maksimalno pristupiti. Pripremili smo se za njih, imaćemo još jedan sastanak. Siguran sam da ćemo znati sve o njima i da ćemo imati plan kako da ih napadnemo"

Nakon meča sa Egiptom, “crvene” čeka i derbi sa Litvancima koji je zakazan za utorak od 14.30.

,,Lijepo iskustvo, uslovi su fenomenalni. Bilo je lijepo igrati u takvoj atmosferi. Bila je poprilično ispunjena sala što je sjajno, a što nije često na ovakvim prvenstvima", poručio je Mihailović.