PROBLEM

HAOS U NBA LIGI - PODNIJETA TUŽBA PROTIV SRBINA! Niksi tvrde da su pokradeni, ovo su naveli u optužnici!

Autor Nemanja Stanojčić

Njujork Niksi podnijeli su tužbu protiv Darka Rajakovića i njegovih saradnika...

Izvor: Profimedia

Darko Rajaković (44) preuzeo je Toronto i biće drugi srpski trener koji je vodio tim u NBA ligi. Prije zvaničnog debija na klupi tima iz Kanade pojavile su se informacije da je protiv njega i njegovih saradnika podnijeta tužba od strane Njujork Niksa! Tim iz "velike jabuke" tvrdi da su oni odali povjerljive informacije.

Novinar Aleks Smit tvrdi da je član Darkovog tima Ikečuvu Azotam ilegalno uzeo preko 1.000 fajlova i snimaka i zbog toga je podnijeta optužba protiv Rajakovića, Azotama i još 12 osoba. Dakle, protiv ukupno 14 ljudi. "Optuženi Rajaković i drugi članovi Reptorsa iskoristili su Azotama kao 'krticu' u organizaciji Niksa kako bi dobili infromacije koje će im pomoći da vode Reptorse", navodi se u optužnici.

Navodno su među tim fajlovima i "napredni izvještaji skauta", a Niksi tvrde da je Azotam sve te informacije dostavljao Rajakoviću i članovima Toronta i u optužnici navodno piše da je "Srbin trener novajlija koji nema svoje trenerske metode i organizacionu strukturu". Iz Toronta se nisu zvanično oglasili, ali su američki mediji prenijeli da oni "negiraju sve optužbe i da će sarađivati sa Niksima."

Rajaković je rođen u Čačku 1979. godine i u trenerskim vodama je od 1996. godine kada je počeo u mlađim kategorijama Borca iiz Čačka. Potom je vodio mlađe kategorije Crvene zvezde od 1999. do 2007. godine, a u NBA ligi je od 2012. godine. Tada je trenirao franšizu Oklahome, pa je bio asistent u Tanderima, Finiksu i Memfisu i ovo mu je prvi posao kao glavnom treneru u Americi.

BONUS VIDEO: