Košarka

BOKAN: ZA KK BUDUĆNOST NI CENTA OD VLADE! KLUB MOŽE DA USPIJE SAMO KAO SPOJ DRŽAVE, GRADA I PRIVREDE!

Autor Mirela Ljumić

Očekuje da dođu do polufinala Evrokupa. Ne iskčjučuje i nova pojačanja.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Košarkaški klub Budućnost je danas održao svoju prvu pres konferenciju na kojoj je govorio predsjednik kluba Dragan Bokan.

Cilj uprave je bio da klub bude konkurentan u ABA ligi i u Evrokupu i u tome, nadaju se, da su uspjeli, ali da apetiti iz godine u godinu rastu.

Istakao je da od Vlade nisu dobili ni cent, i naveo primjere iz regiona da to nije praksa.

"Smatram da to može da se mijena, jer mislim da grad i mi u Upravnom odboru nismo u prilici da obezbijedimo budžet koji može hrani klub sa ovakvim ciljevima - da igramo značajnu ulogu u Evrokupu i značajniju u ABA ligi. Pozivam i Vladu da pokušamo da i mi u Crnoj Gori napravimo sportski kolektiv sa ozbiljnijim budžetom i da imamo klub koji može da se nosi sa evroligašima. Da se preko Evrokupa ili ABA lige ponovo domognemo Evrolige".

On je iznio kako treba u budućnosti upravljati klubom i gdje je perspektiva u finansiranju kluba.

"Ako ne bude spoja države, grada i privrede, ovaj sportski kolektiv neće imati perspektivu. Uprava je sve uradila da obezbijedi stabilnost. Klub funkiconiše distanciran od politike. Ipak, smatram da vrata “Morače” treba da budu otvorena za sve i da Budućnost bude spoj svih ljudi u Crnoj Gori koji imaju različita mišljenja“, kazao je on.

"Kao da je juče završena prethodna sezona, a već govorimo novoj", kazao je Bokan.

Istakao je da je izazov budžet i napomenu da najveći rivali Budućnosti u regionalnoj ligi Partizan i Zvezda imaju budžete koji se mjere desetinama miliona eura, a sve uz pomoć države koja je budućnosti izostala, mada se Bokan nada iznenađenju.

"Kada je u pitanju ABA ne možemo sa ove adrese prijetiti Zvezdi i Partizanu, jer su i ove godine povećali budžet. Prošle godine je bilo to deset puta više, a sad je još izraženije. Ne želim da stvorim pritisak, ali od stručnog štaba i svih u klubu očekujem da možemo da iznenadimo bogatije od nas", kazao je predsjednik "plavo-bijelih".

Budžet podgoričkog kluba ove godine iznosi tri miliona eura, namijenih za dovođenje igrača.

Sa novom vlašću u Podgorici su našli zajednički jezika

“Uspjeli smo da poslije promjene vlasti u Podgorici napravimo komunikaciju sa novom izvršnom vlašću, sa gradonačelnicom Oliverom Injac i potredsjednicima opštine, Lukom Rakčevićem i Danilom Šaranovićem. Nakon sastanka smo shvatili da mova gradska uprava razumije što znače sport, košarka i ono što je najvažnije, šta znači KK Budućnost. Dogovorili smo se da dosadašnja uprava nastavi da vodi klub i dobili obećanje da ćemo imati značajniju podršku, nego što je bio slučaj do sada“.

Predsjenik kluba se pohvalio i ekipom koju su sa skromin budžetom sastavili. Ali i izrazio očekivanje da dođu do polufinala Evrokupa.

Izvor: MN Press

"U Evrokupu ne želimo da završimo u prvoj eliminacionoj fazi, već da budemo prvi ili drugi u grupi što bi nam garantovalo domaći teren u četvrtfinalu i eventualno ostvarivanje istorijskog uspjeha, plasmana u polufinale. Mislim da smo napravili jako dobar tim s obzirom na novac koji imamo na raspolaganju. Nije sve zatvoreno, tražimo još igrača na poziciji četiri, pratmo situaciju na tržištu“.

Pet domaćih košarkaša je u klubu. Bokan kaže da se trude da bude što više domaćih igrača ali da su želje jedno, a drugo mogućnosti. Odgovara da nije ni logično da u današnjim okolnostima klub ima 12 crnogorskih košarkaša.

"Nije logično da imamo 12 crnogorskih košarkaša u klubu. Jednostavo, nismo finansijski jaki za takav poduhvat, a takođe ne mogu ni svi da odgovore zahtjevima i ciljevima Budućnosti. Trenutno u sastavu imamo pet domaćih košarkaša. Drobnjak je iskoristio opciju da se preseli u SC Derbi, razgovarali smo sa Danilom Nikolićem o njegovom eventulanom povratku u Podgoricu, ali nismo postigli dogovor i iskreno mi je žao zbog toga. Kada je Bojan Dubljević postao slobodan igrač, obavili smo razgovore, tačnije Gavrilo Pajović i Suad Šehović. Ipak, to je od starta bila nerealna priča. Vratili smo Vladimira Mihailovića, momka koji je kroz cijelu karijeru pokazao da je zaslužio da bude košarkaš Budućnosti. Vladova finansijska potraživanja su bila realna“, kazao je Bokan.

Bokan se na kraju zahvalio bivšoj gradskoj upravi, sponozorima i najvio skupštinu za septembar.

Možda ce vas zanimati