Košarka

TRAGEDIJA - PREMINUO VELIKI AMERIČKI TALENAT (17) Čekala ga NBA karijera, a samo se SRUŠIO na treningu

Autor Mladen Šolak

Užasna vest iz Amerike

Izvor: Youtube/Coach Barber BwB

Kejleb Vajt (17), zvezda srednjoškolske košarke u saveznoj državi Alabama u Americi preminuo je nakon što mu je pozlilo u školi, saopštili su nadležni. Smrt perspektivnog košarkaša konstatovana je nedugo nakon što je bio transportovan u bolnicu u četvrtak ujutru, a još nema informacija o uzroku smrti.

Američki mediji javili su da se košarkaš srušio tokom treninga, a vest je sa javnošću u Americi podelio njegov deda. Direktor njegove srednje škole "Pinson Veli", Majkl Tarner, rekao je da su lekari odmah pružili pomoć mladom košarkašu i da su istog trenutka uložili sav napor da mu pomognu. "Molim vas, znajte da će savetovališta u školi biti dostupa narednih dana svima kojima budu potrebna", napisao je direktor škole svim učenicima. "Molim vas, molite se za porodicu našeg učenika, kao i za našu školu", dodao je on.

Ta škola se nalazi u predgrađu američkog grada Birmingema i čitav kraj je zavijen u crno posle ove tragedije. Deda košarkaša objavio je emotivnu objavu na društvenim mrežama. "Naša čitava porodica radovala se njegovoj završnoj godini i onome što je trebalo da usledi, možda i odlazak u NBA ligu... Ipak, nije bilo suđeno", objavio je on.

Vajt je prosečno postizao 20,9 poena po meču i prema stručnim analizama na čuvenom sajtu "ESPN", bio je treći najveći talenat u čitavoj Alabami. "On nije bio samo košarkaš, bio je dobar učenik, veoma cenjen, pametan... I bio je pravi uzor. Počivaj u miru Kejlebe, volim te!", dodao je neutešni deda košarkaša.

Ova vest je šokirala čitavu Ameriku i došla je nedugo nakon što se i sin Lebrona Džejmsa, Broni, srušio tokom treninga svog koledž tima "USC"-a. On se posle kolabiranja i problema sa srcem oporavio i nakon kratkog boravka u bolnici pušten je na kućno lečenje.

Tagovi