Košarka

TUGA! Preminuo bivši košarkaš Crvene zvezde (26) - osvojio titulu, pa saznao za tumor

Autor Mladen Šolak

Posle duge borbe sa teškom bolešću, stigla je potresna vest o Ivanu.

Izvor: MN Press

Mladi košarkaš Ivan Ćorović preminuo je u 26. godini. On se dugo borio sa najtežom bolešću, a vest o njegovoj smrti objavili su mediji u Crnoj Gori, za čiju je reprezentaciju nastupao. Bio je član tamošnje juniorske selekcije i kapiten juniorskog tima KK Crvena zvezda.

Kao đak crveno-belih bio je veliki talenat, a čak osam meseci je igrao sa tumorom na kolenu, uopšte ne znajući da ima problem. Bio je šampion Srbije u juniorskom uzrastu sa crveno-belima i osvojio je titulu misleći da je u pitanju hematom.

"Bio sam momak za primer, dobro mi je išla i škola, najviše sam trenirao i dogurao sam čak do kapitena juniorskog tima Zvezde", govorio je Ćorović za "Vijesti". "Govorili su da je hematom, nije moglo da se utvrdi. Najveći problem je bio što sam ja igrao sa tim osam meseci. Osvojio sam juniorsko prvenstvo Srbije i kad je trebalo da počnu pripreme za novu sezonu, za neki moj možda da kažem i bum, otkrio sam problem koji me je pratio i počela je borba za život", otkriva tešku priču.

U teškoj životnoj ispovesti tokom 2020. on je priznao da tokom borbe za život nije dugo patio za košarkom. Najpre se lečio hemoterapijama, potom je bio podvrgnut i operacijama, a nakon svega je bilo neophodno da mu noga bude amputirana od kuka. Posle svega je upisao Mašinski fakultet i započeo drugačiji život, a vest o njegovoj smrti potresla je sve ljubitelje košarke u regionu.

Sahrana će se obaviti 13. avgusta u 15 sati u Pošćenju u Šavniku.