Odmor!

LEGENDARNI NBA IGRAČ O CRNOJ GORI! POSJETIO GOSPU OD ŠKRPJELA! JEDNA OD NAJLJEPŠIH I NAJSPEKTAKULARNIJIH ZEMALJA!

Autor Mirela Ljumić

Nekadašnji plejmejker Lejkersa Medžik Džonson dio odmora provodi i u Crnoj Gori.

Izvor: Twitter/MagicJohnson/printscreen

Jedan od najboljih NBA igrača svih vremena, legendarni Irvin "Medžik" Džonson dio ljetnjeg odmora provodi u Crnoj Gori! Zajedno sa proodicom i prijateljima odlučio je da ovog ljeta krstari po Sredozemnom moru, a jedna od stanica na kojoj se zadržao sa svojom suprugom Kuki je i crnogorska obala, gdje će boraviti tokom narednih nekoliko dana.

Slavni košarkaš je posjetio i Gospu od Škrpjela i ostao zapanjen pričom o čudesnoj ikoni i dva brata. Takođe nije mogao a da se ne divi čudesnim freskama i tradiciji ostavljanja srebrnih pločica koja se i dan danas praktikuje.

,,U crkvi se nalazilo preko 2000 srebrnih artefakata, zajedno sa drugim predmetima koje su moreplovci vremenom darovali, i neki od najnevjerovatnijih fresaka koje sam ikada vidio oslikane su na zidovima i plafonu. Crna Gora je jedno od najspektakularnijih i najzapanjujućih mjesta koje smo ikada posjetili", napisao je Džonson

A ranije je objavio:

"Tako je uzbudljivo kada Kuki i ja istražujemo novu zemlju, a Crna Gora je spektakularna. Prvi put smo ovdje, lijepo je i luksuzno", napisao je Medžik uz zajedničku fotografiju i nekoliko kratkih snimaka na kojima se vide more i planine.  Za sada nije poznato koliko Džonson planira da ostane na crnogorskoj obali.

Podsećamo, Irvin "Medžik" Džonson je NBA karijeru proveo u Lejkersima, za koje je igrao do 1979.do 1991. godine, kao i tokom 1996. Kratko je imao avanture u Švedskoj, ali je tada bio samo blijeda sijenka igrača koji je dominirao najjačom ligom na svijetu. Pet puta je bio NBA šampion, tri puta MVP sezone i tri puta MVP finala. Kao reprezentativac SAD osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Barseloni, kada su Amerikanci poslali "drim tim", najjači tim u istoriji svjetske košarke.