SAD JE JASNIJE

NISAM HTEO DA NAPUSTIM PARTIZAN, ALI... Oglasio se Lesor: Objasnio zašto je otišao kod Atamana!

Autor Milutin Vujičić

Matijas Lesor je kod Željka Obradovića postao jedna od ključnih karika.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Francuski košarkaš Matijas Lesor prvi je koji je ovog leta napustio Partizan i preselio se u Panatinaikos. Za prethodne nepune dve sezone, Lesor je postao miljenik navijača crno-belih i bio je jedan od ključnih igrača na putu ka plej-ofu Evrolige i titulu u ABA ligi, međutim ponuda iz Grčke ga je privukla i postao je deo drim-tima Ergina Atamana. Sada ističe da nije na kraju ni želeo da ide iz Partizana...

"Bilo je komplikovano, nisam hteo da napustim Partizan, ali činjenica da sam otišao u Panatinaikos koji je tim sa sličnim ciljevima i uvek gleda da bude na vrhu Evrolige, pa me je motivisalo i uz to potpisao druge vrhunske igrače", kazao je Lesor za grčki portal "SDNA" i dodao da zna da će i u Atini biti "luda atmosfera" kao i u Beogradu.

Lesor je doživeo peh posle kraja sezone sa Partizanom i verovatno neće biti na konačnom spisku Francuske za Mundobasket. O tome odlučuje medicinsko osoblje reprezentacije pošto su umesto Lesora već pozvani Joan Makondu i Iv Pons, a ni sam Lesor nije siguran da li će biti na raspolaganju za turnir. Objasnio je da ima uganuće članka i da su doktori rekli da ga čeka oko dve nedelje pauze, ali bi to lako moglo da se produži.

"Stvarno želim da igram na Mundobasketu, to je kratak turnir. Ipak, rokovi su kratki i zbog toga je sve dodatno teže. Učestvujem u video analizama i tokom treninga sam na rehabilitaciji. Svi kažu da sam mnogo napredovao i da se moja uloga promenila, strpljenje, učenje igre, iskustvo... Mirniji sam", kazao je Lesor.

BONUS VIDEO: