Zvučno

BARSELONA OTIŠLA PO NBA POJAČANJE: Doveli ga Jokiću zbog titule, a sad stiže u Evroligu!

Autor Nikola Lalović

Brin Forbs je bio jedno od rješenja Denvera za poziciju beka šutera, a nakon sedmogodišnje NBA karijere mogao bi da se oproba u Evropi.

Izvor: Profimedia

Čudno štedi Barselona... Jeste da su se rastali sa Nikolom Mirotićem, Korijem Higinsom i još nekoliko bitnih i skupo plaćenih igrača, ali sada redom dovode skupa pojačanja. Stigao je Vili Ernandomez, doveli su Darija Briuzelu i Đoela Paru, a sada su se okrenuli NBA pojačanjima. 

Kako pišu strani mediji Katalonci su ušli u pregovore sa pouzdanim NBA šuterom Brinom Forbsom! Iskusni 30-godišnji bek je sedam sezona u NBA živio od šuta, a u karijeri je prosječno postizao 8,7 poena uz više od četiri šutnute trojke po meču kao rezervista. 

Na draftu 2016. godine nije bio biran, ali su ga uzeli San Antonio Sparsi i od 2016. do 2020. godine je nastupao za njih. Zatim je jednu godinu proveo u Milvokiju gdje je uzeo NBA titulu, pa se vratio u San Antonio. Kratko je bio kod Nikole Jokića u Denveru, a prošlu sezonu je proveo u Minesoti.

U Španiji se prelazni rok zahuktao, pa tako i manji timovi objavljuju velika pojačanja. Pomalo zaboravljeni nekadašnji bek Los Anđeles Lejkersa, Uniksa, Fenera, Makaija i Olimpije iz Milana Endru Gaudlok potpisao je ugovor sa Andorom. Tamo će igrati sa nekadašnjim košarkašem Partizana Mihajlom Andrićem. 

BONUS VIDEO: